11/29/08

malang oh malang




Fuhh.. ari yg penoh ngan aktiviti. Permulaan hari dengan mengemas barang barang sbb nk check in apartment. Pastu pegi melepak bersama member member skola menengah dulu. ada la dalam 6-7 orang cm tu. tak ramai sbb masing masing ada hal. Pas lepak - lepak pegi carik barang kat Alam Sentral. Lepak sane pusing pusing. jumpe gak la sweater yang smart. tp tak de size plak. T_T Then gi SACC plak. gi round round gak. bajet nak carik barang tp tak jumpe plak barang yg nk di carik tu. hoho. Oh lupe. aku sempat gak tgk sesi ujibakat raja lawak 3 hoho. sengal zizan ngan johan. adoii. lawak lawak.

Baju Liverpool


ujibakat Raja Lawak 3


Lepas aktiviti carik mencarik serta lepak melepak. Baru la pegi ke U aku. T_T malang suda bermula. Before nk gi check in tu. Kene la pegi bayar dlu. So pegi la kat Finance Department. Pegi pegi da lewat da time tu. Hampir pkol 4.30 gak la. Sampai je sana. Bermula la episod malang aku.

akak kaunter : Haa! Ni sorang lagi ni
aku : Nape kak?
akak kaunter : Ni personal check kan?
aku : a'ah. tu ada nama ayah saya tu.
akak kaunter : sekaranng ni da tak bole da pakai personal check.
aku : aik. saya tatau pon.
akak kaunter : ni da bg tau.
aku : abis tu cm ne? cek ni da tulis da kot. duit ni. fuhh.
akak kaunter : adik ada cash tak skang ni?
aku : ada. tp bole ke bayar 100 dlu?
akak kaunter : oh tak bole la. 245 paling kurang.
aku : so nak kene gi cash la ni ? nape cek persendirian tak leh gune plak kak?
akak kaunter : ouhh. ada sorang baru buat hal. so sbbkan sorang korang pon taleh gak.
aku : laa. masokkan la balik ledger balance dorang tu. apa susah. T_T
akak kaunter : bang ni ha ada sorang lagi budak ni nk byr gune check
brader baju biru : dik skang taleh gune personal check da.
aku : da tu mana sempat. nk gi cash. kang tutup plak.
akak kaunter : ala. adik datang esok la.
aku : fuhh. esok? minyak saya sape nk bayar? adoii.
brader baju biru : cm ni la. saya bg 10 minit. kitorang tunggu. gi cash.
aku : ok.

so pastu gi la nk cash kat dpan library. Skali system down plak. damn!. apa malang nasib aku ni. pegi la atm satu lagi luar U aku. Down jugak! adoii. pastu last last gi kat bangi. seb baek boleh. so aku pon trus memecut laju gi kat finance department. OMG! pintu da tutup. Guard tanak bagi masok. Aku pon ketok ketok pintu kaca tu. Last last brader baju biru tu pon datang ckp kat guard tu suh bg aku masok. Then aku pon masok la. lepas masok tu. kene sound plak. T_T

brader baju biru : Lain kali nk check in tu awal la skit.
aku : da datang awal tadi tak tutup lagi. tp check plak tak terima. igt saya nak kene gi rush sana sini. T_T
brader baju biru : itu lain cite. kalau datang awal mesti tayah rush.
aku : da tu. asal tak gitau awal awal. T_T
brader baju biru : blablablabalabalaba (tak igt plak ape dia cakap)
akak kaunter : da ada cash?
aku : rm245 kan? (sambil bg rm 250)
akak kaunter : alaa bayar 250 je la.
aku : aikk. 245 da la. adoii.
akak kaunter : nk senang kira.
aku : tade2 rm245 pls.
akak kaunter : ok

adoii. pas abis bayar. gi check in plak. T_T kene sound lagi. adoii. apa la malang nasib aku ari neh. Kesimpulan yg bole dibuat. Sediakan payung sebelum ujan. Jangan tangguh tangguh. T_T adoii.




fuhh. tak dapat plak nk up gamba. tenet slow. lol. T_T
Read More..

11/28/08

Besday~

Oh yeahh. Selamat Hari Lahir kepada ibuku yang ke 44. Hukhuk. Moga panjang umur dan murah rezeki. Hukhuk. Hari ni aku bz. Bz ngan menyelebrate ari jadi ibuku tersayang. Hoho. :)


Read More..

11/27/08

Tahukah Anda Version 2

kini datang lagi. 10 lagi fakta yang ingin di kongsi. mungkin anda suda tahu. tp juge mungkin anda tidak tahu. marilah kita renung renungkan. dan slamat beramall~

Tahukah anda?

.. bahawa perkhidmatan
Gmail hingga kini masih lagi dalam tahap beta?"

.. bahawa petrol boleh "basi", akibat mendakan gam dan varnis yang akan terbentuk dan menggumpal sekiranya tidak digunakan?"
.. bahawa unit antarabangsa isi padu ialah meter padu, bukan liter?"
.. bahawa sesetengah stesen minyak turut menyediakan bengkel kereta?"

.. bahawa orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan?"

.. bahawa gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan?"

.. bahawa kebiasaan cara untuk menuntup computer dekan menekan butang shut down?”

.. bahawa anda menanggung kos orang tengah apabila TopUp Prepaid Anda. Orang tengah pula menikmati komisen dari syarikat telekomunikasi?"

.. bahawa kita perlu bernafas semasa minum air (untuk mengelakkan sakit jantung) dan udara hembusan pernafasan kita perlulah di luar gelas. (Kerana H20 + CO2 = H2CO3, maka cuka terhasil dan menyebabkan minuman menjadi acidic)?"

.. bahawa blog ini milik aizat sadiq?"

Sekian. Bersambung bila aku bosan. T_T
Read More..

Kuning

Ehem. Psst. Aa. Apa eh nk mengarut ari ni. Okayh. Aktiviti ari ni pegi lowyat. Usha barang je. T_T byk juge barang barang murah. Huhu. Jadik. Tu je la. Hoho. Aa. Nak share keratan akhbar ni. Hukuhuk. Kepada pemilik kenderaan. Sile alert :)

LANGKAWI: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memberi amaran akan bertindak tegas terhadap pemilik kenderaan yang menggunakan nombor plat tidak mengikut peraturan termasuk memanggil mereka ke pejabat JPJ atau disaman serta-merta jika ditahan dalam operasi.

Ketua Pengarahnya, Datuk Solah Mat Hassan, berkata penggunaan nombor plat mengikut sesuka hati perlu dihentikan kerana menyalahi Kaedah-Kaedah Kenderaan Motor (Pendaftaran dan Pelesanan 1959), selain menimbulkan kekeliruan.

“Memang salah jika menggunakan kenderaan dengan nombor plat tidak mematuhi spesifikasi, tak kiralah ia warna kuning atau hijau, malah menulis sesuatu perkataan jelas sekali tidak ikut peraturan.

“Selepas notis dikeluarkan, pemilik kenderaan mempunyai masa dua minggu untuk membetulkan nombor plat salah itu, jika gagal mereka akan disenarai hitam dan saman akan dikeluarkan,” katanya di sini, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas laporan Harian Metro semalam mengenai tindakan seorang pemilik kenderaan mewah di Alor Star meletakkan nombor plat berlatar belakang warna kuning dengan tulisan Kerabat Raja Sakti Kedah.

Terdahulu beliau mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Pengurusan Kewangan dan Akaun yang dihadiri seramai 40 pegawai kanan dan pengarah JPJ negeri dari seluruh negara, di Hotel Bayview di sini.

Hadir sama, Timbalannya, Ruhaizah Mohamed Rashid; Pengarah Penguat Kuasa, Salim Paulan dan Pengarah JPJ Kedah, Jaafar Mohamed.


Plat kete kuh berwarna kuning. ayokk! T_T
Read More..

11/26/08

Tag

Tari ni tade laporan aktiviti harian. malas nak menaip. T_T jadik memandangkan aku telah di tag. jadik aku kene la ikot permintaan orang yang mentag aku. iaitu Cik Mira

Tag yang pertame:




1.Name one person who made you laugh last night?
ramai kot. Malam smalam aku chat ngan si amir rebe.

2. What were you doing at 0800?
8pagi? Tidoq lagi.

3. What were you doing 30 minutes ago?
update blog

4. What happened to you in 2006?
start wat degree kot. Tak igt plak.

5. What was the last thing you said out loud?
shoootttttt!!!

6. How many beverages did you have today?
too many

7. What color is your hairbrush?
tak sikat rambut.

8.What was the last thing you paid for?
teh ais ngan roti kosong 2 keping.

9. Where were you last night?
dalam bilek.

10. What color is your front door?
chocolate

11. Where do you keep your change?
wallet

12. What's the weather like today?
hujan rintik2

13. What's the best ice-cream flavor?
apa nama ice cream Tropicana ke apa ntah. Kaler ijau tu.

14. What excites you?
sports

15. Do you want to cut your hair?
nanti2 kot. Malas.

16. Are you over the age of 25?
no no. stil muda.

17. Do you talk a lot?
tak kot. /me pendiam.

18. Do you watch the O.C.?
O.C ? ape barang. PB la!

19. Do you know anyone named Steven?
Yes I do. Steven G

20. Do you make up your own words?
nah

21. Are you a jealous person?
Sometimes perhaps.

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Ahmad

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Kiki

24. Who's the first person on your received call list?
Unit Penginapan UNITEN. lol. Lame gile orang tak call aku. T_T

25. What does the last text message you received say?
Aa. Style2.. hehe. Yeye.

26. Do you chew on your straw?
hahah. Tak kot. Member aku slalu la. Dia suka buat belon.

27. Do you have curly hair?
ye kot.

28. Where's the next place you're going to?
downstairs. Tak dinner lagi ni. T_T

29. Who's the rudest person in your life?
sape ye?. Tak terpikir plak. Next2!

30. What was the last thing you ate?
biskut raya corn flake.

31. Will you get married in the future?
hopefully.

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Wedding Daze kot.

33. Is there anyone you like right now?
ramai.

34. When was the last time you did the dishes?
tadi

35. Are you currently depressed?
ye kot.

36. Did you cry today?
tidak.

37. Why did you answer and post this?
Cik Mira tag. T_T

38.Luckky person to tag.
1 ; kiki
2 ; miss chibi
3 ; dalila
4 ; ahmad mauluddin
5 ; fiza





Tag yang kedua:



1)Do you think you're hot?
saya tak hot. tapi cool. hoho

2)Upload your favourite picture of you!
kat display tu haa. malas nak upload. huhu

3)Why do you like that picture?
sbb style.

4)When was the last time you ate pizza?
tak ingt.

5)The last song you listened to?
Sara Bereilles – Love Song

6)What are you doing right now besides this?
sms-ing

7)What name would you prefer besides yours?
aizat

People i tag
1 ; kiki
2 ; dalila
3 ; miss chibi
4 ; ahmad mauluddin
5 ; fiza

8)Who is number 1?
member baik dari awal masok U.

9)Number 3 is having a relationship with?
bersame aslam.

10)Say something about number 5?
kawanku yang berada di Aussie.

11)How about number 4?
Beliau single. Mari gadis gadis rebut la si dia.

12)Who is number 2?dalilun.
Raider maut.



Read More..

UEFA Champions League Week 5

UEFA CHAMPIONS LEAGUE WEEK5

Tuesday, November 25, 2008

Group E
Villarreal 0 - 0 Man Utd
AaB 2 - 1 Celtic

Group F
Bayern Munich 3 - 0 Steaua Bucuresti
Fiorentina 1 - 2 Lyon

Group G
Fenerbahce 1 - 2 FC Porto
Arsenal 1 - 0 Dynamo Kiev

Group H
Zenit St Petersburg 0 - 0 Juventus
BATE Borisov 0 - 1 Real Madrid


Wednesday, November 26, 2008

Group A
Bordeaux 1- 1 Chelsea
CFR Cluj 1 - 3 Roma


Group B
Inter Milan 0 - 1Panathinaikos
Anorthosis Famagusta 2 - 2 Werder Bremen


Group C
Sporting Lisbon 2 - 5 Barcelona
Shakhtar Donetsk 5 - 0 FC Basel


Group D
Liverpool 1 - 0 Marseille
Atlético Madrid 2 - 1 PSV Eindhoven

Prediction for Liverpool match : Liverpool 2 - 0 Marseille

salah la plak prediction. T_T btw congrats Liverpool :)

Read More..

11/25/08

Ho ho

Macam biasa. Aktiviti hari ni tak banyak. Bangun pagi breakfast siap siap gi vet. Antar kucing adik aku gi sana. Bagi vaksin kot. So lepas bagi vaksin tu aku balek umah anta kucing. Then kuar balek untuk melepakkan diri bersama sahabat di Subang Jaya. Biaselah cuti ni byk abiskan masa ngan member member lama. Nanti kang busy sume tak sempat nak jumpe plak. So time cuti cuti ni je lah harapan nak lepak. Okayh ngah melepak lepak tu timbul idea dari sorang member utk main boling. Then kami pegi main boling. 2 game. Ari ni kurang luck T_T. Lepas abis main boling. Sume balek umah masing masing.


Aku mendownload Prison Break season 4 episode 12. Sape sape tak tgk lagi, jgn baca ni. Aku nak cite skit, hoho. Aku igt da settle da carik scylla tu. Rupenye ada sorang lagi traitor. T_T agent Don Self. Berani dia tembak awek faveret aku dalam PB neh. T_T. nanti ko self. Ko tgk la. Mesti kene pnye ko tu. Fuhhh. Lepas je abis tgk prison break, aku berniat nak bersukan petang petang tu. Skali ujan plak. Then tak jadik besukan. Aku tido. Hoho. Bangun bangun gi mandi pastu makan apa sume. Then ngadap blog ni.


Oh lupe plak. Aku nak ucapkan tahniah kepada Rukun Tetangga kawasan rumah aku sbb berjaya menangkap bebudak yang cube mencurik sebuah kederaan baru baru ini. Kejadian tu belaku dalam lingkungan pkol 2-3 pagi Amat mengejutkan perbuatan itu dilakukan oleh budak taman lain yang berumur dalam lingkungan 16-17 tahun. 3 orang yang terlibat berkumpul di depan kenderaan tersebut cube untuk memecahkan kenderaan tersebut. Pergerakkan mereka dapat dihidu oleh pihak Rukun Tetangga. 3 sekawan akhirnya tertangkap oleh Ahli Rukun Tetangga yang sedang membuat rondaan. Pesalah terbabit telah pun dibawa ke balai polis Subang. Adoila. Korang ni ngah cuti cuti skola ni pegi la zoo Negara ke muzium ke. Ni korang pegi mencurik wat ape. Haihh. Gila pnye orang!


P/s: Cilakak pnye budak. Ntah ntah penutup rim aku korang yang rembat tak? T_T

Read More..

RSH Sports Warehouse Sale


RSH Sports Warehouse Sale

26th - 30th November 2008
(10am till 7pm)

Discounts Up to 70%

Brands Offered:

Reebok
Nike
Adidas
Puma
Speedo
Cat
Merrell
Rockpoint
Umbro
Wilson
Vans
Dunlop
Ipanema
Rider

Location:
Lot 691 Kompleks Hamodal 5
Jalan Lagoon Selatan
Off Jalan Kewajipan
Subang Jaya, Selangor DE
(Tel:03-5123 2668)
Read More..

11/24/08

Seminggu sudah!

Hari ni rasanya genap seminggu aku berblog. Hukhuk. Hari ni tak banyak aktiviti yang menarik aku buat. Pagi pagi bangun tido. Kelaparan pule. Family aku sume pose. Aku je tak pose. Hehe. Jadi pagi pagi tu aku melepakkan diri kat kedai mamak sambil mengajak sahabat sahabat aku join skali. So on the way nak gi melepak tu aku lalu la depan sekolah lama aku. Singgah jap jumpe cikgu cikgu. Lepak kat situ tak lame, kejap je dalam 10 minit cm tu sbb cikgu sume ada program. Jadik aku pon meneruskan niat untuk berlepak. Lepak2 pnye lepak tunggu member aku. Jadik sembang la cite cite lama dan cite baru serta perkembangan diri masing masing. Lepas melepak makan makan minum minum sume. Aku pon memasang niat untuk main boling. Tp tak ckop kaki plak. Bosan. Jadik, aku pon pergi la ke cc(cyber café) pegi sana main game. Fuhhh bukak bukak pintu je ramai kanak kanak. Sume berdota. T_T aku main game FIFA09 ngan CS (Counter Strike) naseb baik ada gak budak main CS. First time aku dapat main FIFA09 secara LAN tanpa sebarang lagging. Power2. Lepas tu aku melepak kan diri lagi bersama sahabat. Then balek rumah. Siap siap sume pegi la beriadah. Bukan senang nk dpt beriadah petang petang skang ni. Asek ujan je. Nasib baik harini cuaca elok. Hoho. Urm. Sekian. Yang benar. Aizat
Read More..

11/23/08

Dragon Ball The Movie

Dragon Ball The Movie Poster


Movie Trailer

video

Distributor: 20th Century Fox
Director: James Wong
Budget: $100 million
Release Date: April 8th 2009 in North America, March 13th 2009 in Japan
Filming Locations: Mexico City, Durango, Los AngelesStatus: Post Production

Starring
Justin Chatwin as Goku
Joon Park as Yamcha
Christopher Sabat as Shenron (voice)
Jamie Chung as Chi Chi
Emmy Rossum as Bulma
James Marsters as Lord Piccolo
Yun-Fat Chow as Master Roshi
Ernie Hudson as Master Mutaito
Eriko Tamura as Mai
Randall Duk Kim as Grandpa Gohan


Piccolo and Goku


Chichi


Master Roshi




Mai



Bulma


Piccolo




source: dbthemovie.com
Read More..

BPL Week 14

Barclays Premier League
Gameweek 14

Chelsea 0 - 0 Newcastle

Liverpool 0 - 0 Fulham

Man City 3 - 0 Arsenal
(Stephen Ireland (45) Robinho (56) Daniel Sturridge (pen) 90)

Middlesbrough 1 - 3 Bolton
(Emanuel Pogatetz (77) Kevin Davies (8) Matthew Taylor (10) Johan Elmander (78))

Portsmouth 2 - 2 Hull City
(Peter Crouch (20) Michael Turner (54)Glen Johnson (63) Dean Windass (87) Noe Pamarot (og 87))

Stoke City 1 - 0 West Brom
(Mamady Sidibe (84))

Aston Villa 0 - 0 Man Utd

Tottenham 1 - 0 Blackburn
(Roman Pavlyuchenko (9))

Sunderland 0 - 1 West Ham
(Valon Behrami (20))

Wigan 1- 0 Everton
(Henri Camara (51))

Nasib baik minggu ni 4 team yang berada di atas liga dapat keputusan yang tidak dijangka. Liverpool draw la plak. T_T game yang agak kaku untuk separuh masa yang pertama. Tapi pada separuh masa kedua, Possesion berjaya dicontrol. Gandingan Mascherano dengan Lucas tidak berapa menyerlah. Passing mengarut je banyak. Tapi nasib baik Mascherano di subkan dengan Xabi Alonso. Huhu. tapi aku rasa patotnya Rafa Benitez kene sub Lucas ngan alonso. Walaubagaimanapon, tanpa kehadiran Stevie G membuatkan barisan serangan liverpool nampak goyah. T_T maybe sebab ada International Game kot. Sume penat. sbb tu top 4 team dapat result teruk je. huhu

Read More..

11/22/08

Penat

Hari ni aku bangun awal.. fuhh. Awal le pule. T_T. bgn bgn je terus gerak gi Tg Malim. Follow parents aku melawat dan membersihkan umah sana. Lame gak la aku tapegi sana. Ada la dkat setaun. So aku nak tgk gak la macam mana rupe rumah tu. Huhu. Ikot highway then singgah petronas. Nak isi minyak. Aku pon pegi la ke kaunter untuk amek resit. Brader Petronas ni agak sombong jugak. “bang boleh bagi resit pam nombor 7 tak?” aku cakap kat brader tu. Dia bole buat tatau je. Fuhh. Gile. Aku repeat 2 3 kali gak. Tp tade respon. Last skali aku meninggikan suara aku. Dan kemudian baru la brader tu cakap “nah” wow. Nah je? T_T tade cakap “terime kaseh sile datang lagi “ ke ape ke. Fuhhh.



Jadik aku pon meneruskan perjalanan. Perjalanan yang mengambil masa 1jam 30 minit itu membuatkan aku tertanye2 bagaimana rupe rumah tu. Lalang2 da tinggi ke blom. Huhuhu.. then sampai la ke kawasan perumahan aku. Guard bukak palang. Muke sengih je.. Bagus. Mesra Pelanggan. Cmtu la aku nak. Senyum. Adoii. Muke Guard tu macam muke Nabil Raja Lawak. Fuhh. Zazzzz! Sampai. Aku bukak pintu. Tgk tgk da tak macam rumah da. Utan abis da. T_T

Jadik aku pon mengeluarkan la senjata2 untuk memulihkan sedikit keadaan rumah aku tu. Mesin rumput sume da ready da. Minyak petrol apa sume da ada. Skarang tibe masa mulekan keje. Masa nak mule mesin tu. Adoii. Mesin rumput aku yang boleh sandang tu rosak plak enjin dia. T_T enjin da mitsubihi da. Tp rosak la plak. T_T. so ada satu mesin je boleh gune. Mesin rumput yang tolak tu. Fuhh. Jadik aku memulakan aktiviti memesin rumput. T_T sejam je larat. Penat da pastu. Lalang tinggi lampai. Lagi tinggi dari aku. T_T. penatt. So tuka shif ngan ayah aku. Aku pegi potong pokok2 kat area yang tak boleh di machine. Huhu. Kemudian. Da tengah hari cm tu. Terik gila. So. Stop la. Packing2 barang. Trus gi mkn. Then lepas gi mkn gi beli barang dapur kat tesco jap. Then balek umah.


Penat sungguh hari ni. Jap gi nak tengok match Liverpool ngan Fulham plak. Goodluck Liverpool. Harap harap menang. Walaupon gerrard takde. Tapi Liverpool tetap dihati. You’ll Never Walk Alone~ Prediction: Liverpool 3 – Fulham 0

Read More..

With Me by Sum 41


With Me - Sum 41

Live At Orange Lounge 2008

I don't want this moment
To ever end
Where everything's nothing, without you
I wait here forever just to,
To see you smile
Cause it's true
I am nothing without you

Through it all
I've made my mistakes
I'll stumble and fall
But I mean these words

I want you to know
With everything, I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment, you know
As I bleed my heart out to show
And I won't let go

Thoughts read unspoken
Forever and now
And pieces of memories
Fall to the ground
I know what I didn't have soI won't let this go
'Cause it's true
I am nothing without you

On the streets, where I walked alone
With nowhere to go
I've come to an end

I want you to know
With everything, I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment, you know
As I bleed my heart out to show
And I won't let go

In front of you're eyes
It falls from the skies
When you don't know what you're looking to find
In front of you're eyes
It falls from the skies
When you just never know what you will find
What you will find
What you will find
What you will find
What you will find

I don't want this moment to ever end
Where everything's nothing, without you

I want you to know
With everything, I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment, you know
As I bleed my heart out to show
And I won't let goI want you to know
With everything, I won't let this go
These words are my heart and soul
I'll hold on to this moment, you know
As I bleed my heart out to show
And I won't let go
Read More..

11/21/08

Suka dalam hampa

Haa. Hari ini hari Jumaat. Hari ni cepat je rasa berlalu. Program ari ni tak banyak. Ari ni bangun lewat. T_T. Keluar dengan niat nak bershopping barang barang computer. Tp hampa. Sbb ape hampa? Sbb warehouse tu hampeh. T_T. Tade barang sangat. Da abis. Adoii kalo ada pon byk barang yang tak de kaitan ngan aku. PDA? Nk buat apa. Aku bukan ada PDA pon T_T. fuhh. Tapi tadi takde la semua barang menghampakan. Ada lah aku Nampak jugak barang barang yang boleh dibeli (tp aku tabeli pon). Henpon Vision ke apa ntah nama dia. RM88. Bolehlah, ada mp3 ngan mp4 player, ada memory card dia bagi 128MB, VGA camera 1.3. urmm fm radio. Tu je kot yang aku ingat. Huhu. Pastu ada router 24 port. RM165. Murah kot. Harga asal 2 ratus lebih gak. Urm..

Nasib baik hari ni ada bende yang menggembirakan dan melegakan hati aku. Yeahh!! Sebelum aku kuar rumah untuk pegi keluar mengusha barang. Tibe tibe henpon ku berbunyik. “So, Good night, good night, You're embarrassing me, You're embarrassing you.” (Bunyik ringtone)

Aku: Hello
Si Penelepon: Hello. Saya dari unit penginapan. Ini Aizat Sadiq ke?
Aku: Ye sedang bercakap.
Si Penelepon: Awak baru dapat apartment ni. Nak tak?
Aku: mestilah nak. Time kasih.
Si Penelepon: Awak kenal Ahmad?
Aku: Kenal2. Member la tu. Jap gi nak gi jumpe dia. (opss. Lupe ari tu dia cakap ada kat Sabah) T_T
Si Penelepon: Tadi saya ada telefon dia. Tapi tak dapat call. Dia duduk satu rumah ngan awak.
Aku:
ouh okay. Nanti saya roger dia.
Si Penelepon: Hihihi. Awak knal Ikram?
Aku: oh kenal juge. Kawan saya la tu.
Si Penelepon: Hihihi. Dia pon dapat apartment jugak. Satu rumah. Nanti gitau dia eh.

Oh yeahhh!!!! Dapat juge apartment yang selame ini aku risaukan. Fuhhh. Tapayah ulang alik. Penat plak kalo nak ulang alik T_T. so itu la berite yang menggembirakan hati aku.


Ari ni lepas je pegi ke kedai yang menghampakan tu, aku dan rakan rakan ku yang lain pergi makan di kedai mamak. Kami melepak di sana kejap je kot. Dalam sejam cm tu. Huhu. Pastu sume balek, buat hal masing masing. Hari ni merupakan hari pertama aku dapat main bola kat padang rumah aku sepanjang aku start cuti dari minggu lepas. Huhu. Nasib baik cuaca baik. So dapatlah aku bermain bola dengan senang hati. Agak penat la jugak. Huhu.

Ari ni pendek plak entri. T_T. penat kot. Huhu. Okeh. THE END.
Read More..

GMC Warehouse Sales

OMG. Tak abis lagi tarikh Sales barang computer yang aku post pada entri sebelum2 ni. ada lagi sales barang computer. wow! kali ni kat Subang plak. Harap boleh le ni di kongsi bersame



Warehouse Sales by GMC Worldwide



27-30Nov 2008

Product
LCD, mouse, modem, MP3, fan, camera, webcam....


Brand
IBM, HP, Canon, Acer, Kingston, Compaq..


Location
GMC Worldwide S/B
41 & 43, Jln Industri USJ 1/11, Tmn Perindustrian USJ 1, Subang Jaya.



Read More..

11/20/08

Tak Kene

Arghhh aku da agak da. Mesti ada bende yang tak kene. Haihhhh. Ni kali ke empat aku try nak post nih. Da la awal2 aku tak save. Fuhhh. Skang plak problem nak publish taboleh. Apekejadah nye sume ni. Huhu. Ok. Amek mood balek.. fuhhh. Ok. First of all aku nak mulekan post ni ngan ucapan Selamat hari Khamis. Huhu. Ari ni lambat skit aku post blog. Fuhh. Seharian tak duduk dpn lap top ni. Rindu pule. Huhu. Okayh. Macam biasa. Aktiviti – aktiviti yang aku lakukan pada ari ni. Bangun pagi tu mesti wajib. Kalo tak bangun pagi cm ne nk buat aktiviti kan? Huhu. Bangun besiap apa sume. Then terus gerak pegi rumah member aku kat Bangi. Niat nak settle hal apartment. Adoi. Aku tadapat plak slot untuk register apartment untuk semester depan. Dah la next semester tu aku pnye final semester. T_T sadis sadis. Sampai je sana, melepak lepak ngan dorang. Lame juge tak jumpe mereka. Ari tu jumpe kejap je lepak kat Shah Alam. Jadik lepak2 + tgk tv je la kot kat umah tu.

Ari ni aku rasa first time kot taun ni layan cite indon kat tv. Cite Rapunzel. Fuhh. Cite Rapunzel ni muke pelakon yang jahat tu. Horror gak la. Orang tua pakai lipstick itam, pastu ada calit itam kat atas idung dia. Siap ada tongkat macam kapak lagi. Lol. Camne aku buleh layan pon tatau la. Huhu. Tp sebelum tu aku layan Neraca Hidup kat tv3. Hoho. Neraca Hidup kat tv3 ari ni tajuk dia DIVA DIYANA. Cite pasal sorang perempuan yang bernama Diva bosan ngan cara hidup tak sihat dia. Mak Diva merupakan owner sebuah kelab malam. Mak Diva juga menjalani perjalanan hidup yang tidak sihat. Diva yang bosan dengan cara hidup dia tiba tiba berubah menjadi seorang yang baik dan belajar agama. Ini semua selepas beliau bertemu dengan seorang wanita yang bernama apa ntah. Wanita itu kemudian mengajak Diva ke rumahnya untuk mempelajari cara hidup yang sihat. Diva yang mempunyai niat untuk berubah akhirnya bersetuju untuk pergi ke rumah wanita itu yang digelar Kakak. Di rumah Kakak, Diva mempelajari cara berpakaian sopan serta solat. Kemudian Mak Diva dapat tahu yang Diva da berubah. Dia mengatakan bahawa Diva adalah anak haram (anak luar nikah). Kemudian Diva cube untuk membunuh diri. Tapi cubaan untuk membunuh diri tidak berjaya. Beliau hanya pengsan dan pihak hospital menelefon Kakak. Beliau pun berjanji tidak akan buat lagi perkara tersebut. Walaubagaimanapun, Mak Diva tetap tidak berubah. Untuk pengetahuan kalian semua, Diva hanyalah nama samaran semasa beliau terpesong. Nama sebenar beliau ialah Diyana. Huhu camne leh jadik Diva pon tatau la. The end.

Lepas je lepak keluar makan malam. Wow. Cpatnye da malam. Pada belah malam aku lepak berjumpe member aku di foodcourt kat U aku. Lepak la ngan member member yang tak balek bercuti. Ada short course dorang tu. Dalila ngan Aniza. Dalam ketika aku melepak tu. Ada satu conversation antara Mike(bukan nama sebenar) dengan Alilad (bukan nama sebenar) yang agak lawak. Huhu.

Conversation 1

Mike : ko nak beli barang apa?
Alilad: aku nak beli mose razer ( ra-zir)
Mike: RA-ZER? (gelak)
Alilad: eh bukan RA-ZER ke? (tunduk malu)
Mike: Razer (Ray-Zer) la.

Conversation 2

Aku tak berapa nak igt dialog dorang. Tp apa yang aku dengar. Dorang tengah sembang pasal computer.

Mike: Komputer power. (bercerita pasal computer la)
Alilad: tau lah. Ingat aku NO-OB sangat ke?
Mike: NO-OB (sambil gelak)
Alilad: eh silap. (tunduk malu)
Mike: Noob la.

Razer yang dimaksudkan

Hari ni juga banyak pulak accident belaku. T_T. cuak pon ada gak nak drive balek rumah. Ari ni je 3 accident belaku sepanjang perjalanan harian aku. Tu tak termasok accident bercakap macam member aku bernama Alilad (bukan nama sebenar) tu. Okay aku nak cite pasal accident ari ni. 1st Accident dekat simpang masuk U aku. Kereta kancil dengan kereta saga kalau tak silap aku. 2nd accident dekat belakang jalan U aku. Motor dengan wira. Huhu. Aku pon hampir terlibat sama. Mujur brake aku makan. T_T kalo tak pakej ngan orang2 kumpul depan tu skali aku langgar. Cuak gak aku time tu. Huhu. Accident yang ketiga plak semasa on the way nak balik Shah Alam. Simpang USJ nak pergi Ke HICOM. T_T skali lagi sempat aku brake. Kalo tak langgar Divider yang da pecah kene hentam ngan lori. Huhu. Alhamdulillah aku sempat sampai ke destinasi yang ingin dituju.

Okayh. Ini plak pasal sukan. Germany 1 England 2. England membariskan pasukan tanpa beberapa pemain utama. Lampard takde, Gerrard takde, Rooney takde. Senang cite ramai tak de. Aku tgk highlight je. Boleh tahan jugak la game tu. Ramai player yang boleh diketengahkan bakat. Gol plak byk yang nasib serta kesalahan pihak pertahanan. Huhu. Bagus2. Penat plak menaip pjg2. Okayh. The End.
Read More..

11/19/08

Segi Tiga vs Tiga Segi


Hmm. Ok. Ari ni aku nak start post aku ngan ucapan good luck to my dearest sister yg amek SPM. Sejak start aku berblog ni lupe plak nak mention dia. Huhu. Ari ni paper Pendidikan Islam. Hopefully dia boleh buat. Huhu. Okayh. Seperti biase rutin harian aku. Mandi makan apa sume. Eh. Jap. Ari ni baru aku prasan. Dari pagi sampai tengah hari makan bungkus je. Bungkus mode kot. Fuhh. Nasik lemak ngan bihun goreng. Sedap juge kalo makan goreng2 bungkus ni kekadang.

Apa yg aku buat ari ni?


- Mafia Wars – baru naik level 29. Bile nak sampai 100 tatau la..

- Buat keje lama aku. Tolong bekas majikan aku buat keje edit dia.

- Jumpe member di subang. Lepak2 di Taipan. Makan2 dan bergosip gosipan.

- Berchating2 di ym

- Bersilat ngan nyamuk. T_T byk plak nyamuk musim ujan2 ni. Adoiii

- Aaa.. ari ni gak aku pegi isi minyak ngan isi angin tayar. Adoii. Aku nk isi angin tp 2 stesen pam rosak. 1 lagi ramai plak. Apa skang ni musim orang mengisi angin ke ape. T_T

- Ari ni gak aku ditipu member aku pasal result. Dia kata result da kuar. Cuak plak aku T_T

- Ari ni juge ada seorang member aku berkongsi masalah dia ngan aku pasal cinta tiga segi. eh. tiga segi ke segi tiga? T_T. ape2 la. janji ada tiga. okeh. aku rasa ni kot aku nk tekankan. aku bersimpati kepada rakan ku yang menjadi mangsa trilogik cinta ni. oiceyhh macam saleem la plak. fuhh.. serious mode pls. urm. ok. cite dia macam ni. si Mila(bukan nama sebenar) telah lama bercinta dengan si Alang(bukan nama sebenar). Dan Alang plak sebelum ni pernah mencuba nasib dengan seorang gadis yang bernama Temah(bukan nama sebenar) tapi Temah mereject Alang dengan alasan tanak la berkasih kasih masa kat IPT ni. Utk pengetahuan aku dan semua. Temah dan Mila ni berkawan baik. Rapat sangat2. Study same2, makan same2, orang kata da macam adik beradik gak la. Setelah dekat 2 tahun Alang dan Mila bersama tibe tibe, Temah plak timbul rasa kasih dan sayang pada si jejaka yang bernama Alang. dan bermula sesi bermain kayu pada waktu itu. Tanpa pengetahuan Mila. Alang dan Temah mula bersama menjalinkan hubungan dorang. Setelah beberapa hari kemudian. Barulah si Alang memutuskan hubungan dia ngan Mila. Aku simpati kat Mila. Da bertahan 2 taun pon senang je tuka cm tu. T_T pastu yg amek tu member dia plak. fuhhh. Berikut part aku tersentuh ngan cite dia:


Mila : how cud SHE
Mila : she is my friend
a i z a t : isk2
Mila : she even mintak tlg i jar subjek yg die tak paham
a i z a t : bagus2 stadi same2
Mila : copies all mynotes n jwpn
Mila : n then treat i mcm nie like i nie nobody
a i z a t : biase la tu
a i z a t huhu
Mila : @#$%
a i z a t : adoii
Mila : she even never say sorry to me. not even once

kesian beliau. beliau hanya mengharapkan kemaafan dari seorang sahabat. Buat silap je mintak maaf. mesti settle tade la orang geram sangat. Oleh itu saya menyeru semua orang yang baca mahupon terbaca post ini. Sile la mintak maaf cepat cepat kalau ada buat salah.

Persoalannya sekarang.

adekah lelaki tu dari dulu buat2 suka pada si Mila?
adekah mmg lelaki tu da plan nak bagi si Temah jeles ngan Mila?
atau pon ......

Cinta Tiga Segi

Setahun sudah ku menunggu dirimu
akhirnya kau menjadi milik
kususahnya untuk ku melupakanmu
kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang...
kehadiran kekasih lamamu
datang kembali mengenang cinta dahulu
Mengapa ini semua harus berlaku
apakah ini semua kerna diriku
sedangkan akulah penawar dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat...
terperangkap di tengah lautan
tak tahu mana arah untuk kau menuju...
Andai kau pinta untuk melepaskanmu
terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajarandi dalam percintaan
Read More..

SIS Distribution Warehouse Sales


Wow. Hari ni aku mcm biasa surf net. then terjumpe bende ni. rasa macam patut kongsi pasal SIS Distribution Warehouse Sales ni. Discounts up to 80%. Korang kalo nak carik barang barang komputer. aku rasa boleh la tengok kat situ. mana la nak tau ada barang barang yang menarik korang boleh beli.

Tarikh
20 hingga 22 November 2008

Masa
10.30am hingga 6.30pm

Tempat
37 Jalan Kartunis U1/47
Temasya Industrial Park
Glenmarie
40150 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Barang barang dijual?
Notebook
Desktop Computers
PDAs
MP3 Players
Hardware & Software
Digital Cameras
Printers
Projectors
Pen Drives
Computer Peripherals

Brands Offered
HTC
Canon
Samsung
Western Digital
Apple
D-Link
Trend Micro
and lots more


klik kalo nak view lagi besar
Read More..

11/18/08

Seterusnya

Okayh. Erk. Kenape aku start blog aku utk ari ni ngan okayh?. Baiklah kite mulekan ngan berita utk ari ni. Harga minyak turun lagi. Yeahh!! RM2.00 seliter. bagus. tp stil harga coke masok dalam tank. T_T. Ari ni takde byk keje aku bole dibuat. Bangun pagi pastu mkn dlu brekpes mama ready. Then siap siap gi lepak ngan member sambil temankan member settlekan hal JPJ. Lesen ilang rasenye. Kesian beliau. Masa on the way nak gi JPJ pnye opis. Aku tenampak sebuah kete gen2 kot kalo tak silap. Stylo ada 2 ekzos beserta 2 spoiler. Tetibe teringat kat member aku johny cash.


Jadik bile sampai je kat JPJ trus la park kete (bukan kete aku, kete member aku). Fuhh. Sekali kene bayar la plak parking JPJ ni. Bijak2. Pandai dorang buat bisnes ni.

5 minit pertama = free
2 Jam pertama = RM 2


Mmg kompem la kene 2 ringgit. T_T. nk jalan kaki dari parking dia nak ke opis dia pon da dkat 10 menet. Adoila. Apa pnye jpj da. Eh. Lupe plak. Masa ngah parking tu kami melihat view kete2 yang di tahan jpj. Kete mewah2 gak le. Kalo repair skit2 da boleh pakai da tu. Jadik. Aku dan kekawan masok la kat opis JPJ utk merenewkan lesen sahabat aku ni.

No Giliran : 045
No Giliran Sekarang : 044

Satu je pon nak kene amek T_T. Kat dalam tempat urusan jpj tu aku tgk da macam muzium da. Ada barang2 purba. Macam road tax zaman dlu2 mesin yg jpj gune, kamera apa ntah member aku ckp yg trus cuci tu. Fuhhh.. hebat2. Dalam tu taleh tangkap gamba ngan on henpon. Tp aku tak sengaje plak tangkap gamba ngan on henpon. T_T kalo ada sape2 keje JPJ yg baca blog ni. Mintak maap la ye. Tak sengaje.




Inilah gamba kamera tu.


Ini plak gamba lesen + roadtax dulu kala






Abis cite psl JPJ.Cite psl makan plak. Makan kat kedai mamak lagi ari ni. T_T tosei ngan laici. Ok la kot. So lepak2 lagi. Cume ade satu pekara yg aku agak tension. Ngah lepak2 bincang pasal video clips yang bakal di arahkan oleh MrDon. So ngah pikir sape nk melakonkan clips tu. Tetibe sorang lagi member aku kiki dia tanye sorang budak kos aku. Perempuan, India, pendek, rambut curl. Haa. Amek ko. Sume tau tapi tlupe nama. Ada la dkat 20 menet cm tu dok pk sape nama pompuan tu. Adoii. Macam macam name kuar kajol la vineta la kamala la ramesh la.. adoii.. Last2 amat msg hajar. Tanye. Sape budak nama budak tu. Skaliii Darma bigai daaa.. adoii. Siot pnye dharma bigai. Poning kepala kitorang dok pk nama ko. T_T


Then balek rumah. Cm biasa. Mafia wars seround dua. Download Prison Break dlu. Sambil2 tu buat keje yg patot. Then layan la prison break. Fuhh. PB kali ni agak mencuakkan juge. Dan menyedihkan juge. Awek secretary favorite aku ( gamba dia kat sebelah ni) kene tangkap le pule. T_T . ngah bes bes layan. Kebabooo!!!! Blackout umah aku. Arghhh potong stim btol. Ngah bes2 layan PB tetibe blackout. So skali lagi. Kuar umah. Lepak2 buang masa jap. Sementara nk tunggu ada letrik. Gi minum2 dlu. Pastu balekkk. Adoii. Bilek aku tak kemas2 T_T. kemas ape yg patot. Settle je kemas apa sume tu. Mama aku panggil makan malam. Fuhh lauk best pule malam ni. Daging masak merah + kari ikan + dhal telur. Fuhhh makan2 then ngadap pc. Hoho. Panjang le pule post aku ari neh T_T. tape2 ada improvement.


Read More..

11/17/08

Tahukah Anda?

Nak berkongsi bende ni. huhu

tahukah anda ...

.. bahawa telinga turut berperanan dalam keseimbangan dan kedudukan tubuh?

.. bahawa dalam bola sepak, penjaga gol wajib berada di padang sepanjang masa suatu perlawanan berlangsung?

.. bahawa cerita dongeng Si Tanggang dan Malin Kundang sebenarnya adalah cerita yang sama?

.. bahawa enjin empat lejang diesel tidak mempunyai palam pencucuh?

.. bahawa nama Volkswagen Beetle cuma digunakan secara rasmi oleh Volkswagen lama setelah ia digunakan ramai?

.. bahawa fail komputer boleh dihadkan kepada baca sahaja atau disembunyikan terus?

.. bahawa ketinggian alat muzik organ boleh sampai sehingga lima tingkat?

.. bahawa jika anda berteriak terus menerus selama 8 tahun, 7 bulan dan 6 hari, tenaga yang anda keluarkan akan cukup untuk memanaskan secangkir kopi.

.. bahawa jika anda kentut secara konsisten selama 6 tahun 9 bulan, anda akan menghasilkan gas yang cukup untuk menciptakan tenaga yang diperlukan dalam membuat bom atom.

.. bahawa seekor kutu mampu melompat sejauh 350 kali panjang badannya. Kira- kira sama dengan seorang manusia melompat sejauh satu padang bola. Read More..

Hujan


skarang kat luar tengah ujan lebat. Nak kuar main bola taleh. So. ngadap laptop je la. ari ni aktiviti aku tak bape nk bejalan lancar seperti dirancang sbb ada clash program skit. tp alhadulillah sume berjaya di settlekan.


pagi2 brekpes. brekpes utk pagi ni roti, scrambled egg ngan nasik lemak. terbaekk pnye.




pas makan lepak lepak jap tgk tv. pastu main mafia wars. payah plak nak naik level. tade semangat kot. pas abis main mafia wars. gi jumpe member kat shah alam. lepak2 jap settle hal dia aku balek umah terus. ngah bosan2 tu aku bukak la liverpoolfc.tv skali tgk2 ada briter sedih la plak. keane ngan gerrard out sbb injury. T_T sadis sadis. adoii bosan2. T_T

Read More..

Silly Lily by Bunkface

aku suke lagu ni =)



SILLY LILY!!
walking over me
like a desperation going to explain

but the nightmare
and illusions
she wont happen to believe that its on me

waiting for a sign everytime she comes
its getting so unreal to
BELIEVE ! THAT ! EVERYDAY!!!

(C/O)
SILLY LILY!!
NEVER REALLY LIKED ME
SHE TOLD EVERYONE THAT
I WAS SUCH A GAY

BUT SILY LILY!!
THOUGHT IT WOULD BE EASY
HER PHILOSOPHY IS
BEING LEFT BEHIND BECAUSE OF ME

SILLY LILY,
walking over me
like an ordinary girl
i would ignore to pass the time

but the nightmare
and illusions
she makes everything so right
it got me going everytime

waiting for a sign everytime she comes
its getting so unreal to
BELIEVE ! THAT ! EVERYDAY !!!

(C/O)
SILLY LILY!!
NEVER REALLY LIKED ME
SHE TOLD EVERYONE THAT
I WAS SUCH A GAY

BUT SILY LILY!!
THOUGHT IT WOULD BE EASY
HER PHILOSOPHY IS
BEING LEFT BEHIND BECAUSE OF ME

SILLY LILY, like an impact strike on mtv
SILLY LILY, like a new beginning to believe
SILLY LILY, like an activated misery
SILLY LILY, like a rush towards the possibilities
Read More..

Post ke dua

oh yeah. keje mengemas blog da siap skit. abis dkat 5 jam ngadap bende ni. bole tahan gak complicated awal2. fuhhh. ngah best best edit mengedit tetibe ramai plak pm. time kaseh buat kekawan yg bg tunjuk ajar ngan semangat nk bg kemas blog ni.

time kasehhh. penat la plak.

kite minum duluuuu.


Read More..

11/16/08

Mula

1 2 3 mulaaa.....

baru lepas bace blog orang tadi.

tetibe rasa cm nk buat blog pule.

tadaaaaa~

ada blog dah. fuhhh..

apa itu blog?

blog tu ini la yg aku ngah buat.

tp apa aku nk buat ngan blog. urmm. biar je la cm ni.

T_T
Read More..