12/31/08

FA cup Round 3 review



Preston North End FC vs Liverpool FC
17:25 Sat 03rd January 
FA Cup 3rd Round

Liverpool get their FA Cup bid underway with a tricky trip to Deepdale. The Reds have endured some nervy moments against lower league opposition over the years - most recently in last season's competition - when we survived scares against Luton Town and Havant & Waterlooville before coming unstuck against Barnsley.

This time it's the Lilywhites who will have their sights set on our scalp and with ex-red Neil Mellor in their ranks, Rafa and co will need to be on their game if they are to come through unscathed and book their place in round four.

Prediction Result : Preston North End DC 0 - 3 Liverpool FC

Read More..

seri dan sakit

Setelah beberapa hari aku tak update blog ini. akhirnye berjaya juge niat aku untuk dilaksanakan. Pada 29/12/2008 aku ada match Uniten Cup 09. Perlawanan antara Red Star Belgrade ngan Barcelona. Keputusan seperti yang kami target. iaitu seri 1-1. Jaringan dibuat oleh Din baik. Jaringan itu berpunca dari kekasaran pemain Red Belgrade yang menjatuhkan pemain Barcelona. kiki. fuhh. taniah taniah. pasni ada satu lagi match. penentuan tempat ke3 dan ke 4. antara Ajax dan Barcelona. hukhuk. Good Luck Barcelona. Next match 1.1.09 di College of Information Technology Field. 

Pada hari yang sama juge aku menghadapi kecederaan sampingan. iaitu di bahagian lutut. aku rasa mmg bukan nasib aku kot. main injured. main injured. so. sebelum ni aku da pegi da Klinik Bandaran kat section 15 Shah Alam. Pastu gi Pusat Rawatan Islam Az Zahrah. Tp stil tak ok ok lagi. Paling power pon. Kene injection. So aku amek keputusan untuk pegi Hospital. Jadik Keesokan paginye aku pon pegi la ke Sime Darby Medical Center (dulu lebih dikenali sebagai SJMC). Jadik. lepas je sampai dekat SDMC aku pon gi la reg dan tunggu giliran. Macam biase la. sebelum nk gi jumpe pakar trus kene la jumpe doktor doktor tertentu. OK. aku jumpe 4 doktor. byk juge tapisan tapisan yang dibuat untuk tentukan aku ni sesuai jumpe doktor pakar mana. Then aku di arahkan untuk masok Pusat Fisiologi. dkat 2-3 jam gak aku dalam fisio tu buat Rehabilitative Services. fuhh. siap kene ultrasound check lagi. hukhuk. jadik. kesimpulan yang doktor tu bole buat. aku kene byk stretching. Alhamdulillah. tak da apa yang patah. Cume muscle je yang injured. Jadik. Medication aku pon suda ditukarkan. byk ubat da aku makan. sume lain lain jenis. InsyaALLAH pasni aku sehat kembali. fuhh. Sekian.


Read More..

12/29/08

Barclay Premier League Week 20


Barclay Premier League
Gameweek 20

Newcastle 1 - 5 Liverpool
 
Arsenal 1 - 0 Portsmouth  

Bolton 0 - 1 Wigan  

Everton 3 - 0 Sunderland   

Fulham 2 - 2 Chelsea  

West Brom 2 - 0 Tottenham
 
West Ham 2 - 1 Stoke City  

Blackburn 2 - 2 Man City  

Man Utd 1-0 Middlesbrough  

Hull City 0-1 Aston Villa  


Comment For Liverpool Match : Good game played by Liverpool. Should be more than 5 goals. But its okay. A lot of changes made by Liverpool manager. No Keane and no Riera for this game. But it stil an enjoy game. Macherano, Lucas and Alonso was good combination at midfield. But I am very upset with Babel performace eventhough he scored today. Lack of pace. Lucas was good today. He should have scored a few himself but his passing and his aggressive tackling today really impressed me. Benayoun had a second straight good game, he is starting to scare me now ! Steven Gerrard brilliant as ever. Liverpool stil lead the table so far for year 2008. YNWA~

Read More..

12/28/08

Ma'al Hijrah 1430H


Selamat menyambut Ma'al Hijrah 1430H. Mari bersama kita memohon keampunan kehadrat Ilahi dan berazam untuk menambah amalan baik kita. InsyaALLAH. Mari bersama kita menyingkap kembali apa itu Ma'al hijrah atau lebih dikenali sebagai awal Muharram. Awal Muharram ialah satu hari yang penting bagi umat Islam seluruh dunia. Ini kerana ia menandakan dua peristiwa penting berlaku dalam sejarah Islam. Awal Muharram adalah untuk memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Makkah ke Kota Madinah pada tahun 622 Masihi. Jadik marilah kita sama sama menghijrahkan diri. Dari yang baik kepada yang lebih baik. Dan dari yang lebih baik kepada yang lebih lebih baik lagi. sekian. Harap harap tahun baru ini memberi keberkatan kepada kita. aminn.


Read More..

World's Best Hotel 2008



1.. Four Seasons Resort Lanai, The Lodge at Koele ( Hawaii )
 
2.. The Oriental Bangkok ( Thailand )

3.. Hotel Bel-Air Los Angeles  ( California )

4.. Little Palm Island Resort & Spa Little Torch Key ( Florida )

5.. Alvear Palace Hotel Buenos Aires ( Argentina )

6.. Domaine des Hauts de Loire Onzain ( France )

7.. Tortilis Camp Amboseli National Park ( Kenya )

8.. Sabi Sabi Private Game Reserve ( South Africa )

9.. Kirawira Luxury Tented Camp ( Tanzania )

10.. Oberoi Amarvilas Agra ( India )

11.. Triple Creek Ranch ( Montana )

12.. Oberoi Udaivilas ( India )

13.. Fairmont Mara Safari Club ( Kenya )

14.. Oberoi Rajvilas ( India )

15.. Singita Sabi Sand & Kruger National Park ( South Africa )

sources : travel and leisure
Read More..

12/27/08

ToyWiz 2009 Clearance Sale

ToyWiz 2009 Clearance Sale

Date
3 to 4 January 2009

Time
11am to 6pm

Branded Toys
Up to 70% Off

Brands Offered
Mattel
Hasbro
Takara Tomy
Ban Dai
McFarlane Toys
Neca
Kotobukiya
Sideshow Collectibles
Spawn
Lego
Hotwheels
Barbbie
Sota Toys

Location
3rd Floor Amcorp Mall
(same row as Mc Donald’s, beside Koran Restaurant)

www.toywizard.net
Read More..

Barclay Premier League Week 19

Barclay Premier League


Gameweek 19


Stoke City 0 - 1 Man Utd

Chelsea 2 - 0 West Brom

Portsmouth 1 - 4 West Ham

Tottenham 0 - 0 Fulham

Liverpool 3 - 0 Bolton

Man City 5 - 1 Hull City

Middlesbrough 0 - 1 Everton

Sunderland 0 - 0 Blackburn

Wigan 2 - 1 Newcastle

Aston Villa 2 - 2 Arsenal




Comment for Liverpool Match: The Reds had drawn their previous three league matches at Anfield prior to the victory over the Trotters and it is good to see them pick up the three points and put an end to that run. Last night was a great game, Keane was awesome, I think that was one of his best games for Liverpol. Not because of the goals but because of his movement, did really, really well. Alonso absolutely dominated, only missed 2-3 passes all game. Benayoun played well, but it disapoints me in some aspect, he will probably get another start.



Read More..

12/26/08

Tagged by Meggae

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
semuanye penting. hukhuk

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
mcd pagi tadi. fuhh.

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
rahsie. hoho

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
harap2 sampai bila2.

5. Adakah anda dilamun cinta?
tatau.

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
hahaha tropik kat uniten.


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
buku tulis.

8. Apakah nama penuh kamu?
aizat sadiq bin mohti


9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
dua dua. tp prefer mama kot.

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
tak paham soalan. hukhuk

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
1. amir.
2. abid
3. hafiz
4. ikram
5. amat
6. anas
7. endah
8. dan ramai lagi.


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
kekadang. hoho

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
anfield.liverpool.  hoho

14. Pelukan atau ciuman?
atau

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
1. dia gf kepada rakan baik saya
2. paus biru
3. ada kete kancil plat DAM
4. suke tag orang
5. suke tolong orang


16. 8 perkara yang amat saya gilai
1. bola
2. tgk muvi
3. surf internet
4. makan
5. tido
6. kacau orang
7. baca paper (bahagian sukan je la)
8. tatau da


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
1. hoh
2. adoi
3. fuhhh
4. erk?
5. ntah
6. aaa
7. ouh
8. isk2

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
buku majalah kartun apa ntah. tak igt pule.


19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
1. Aizat - lagu kita
2. David Cook - Time of my life
3. Kertas - Kekasih yang tak dianggap

4. Kerispatih - Mengenangmu
5. Spider - Sajak Tembok
6. Sara Bareilles - Love Song
7. Innuendo - Nanti
8. Bon Jovi - Always

19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
1. Jangan mudah percaya kat orang.
2. Time is gold
3. Friendship is shaltering tree

4. Accomplishment have no color
5. What u give u get back.
6. Every problems got their solutions
7. Be kind
8. Appreciate every single thing u have.
9. I am who i am.

20. Mari men'tag' 8 orang lain.
1. Cik Mira
2. Endah
3. Dalila
4. Sham
5. Fiza
6. Che ap
7. -
8. -

Read More..

12/24/08

Uniten cup 09 game kedua

hari hari ku seperti biasa. injury yang masih belum pulih sepenuhnya tetapi bole la main skit skit. perlawanan kedua ini amat penting kerana ia titik permulaan untuk menentukan sama ada barcelona layak ke uniten cup atau organizer cup. permulaan yang baik buat barcelona pada game kali ini. gerakan lebih teratur jika hendak dibandingkan pada match sebelum ni. aku hanya mampu bermain sehingga minit ke 40 sahaja. kecederaan kaki kanan ku muncul kembali. hukhuk. kedudukan masih terikat 0-0. asakan demi asakan. akhirnya seorang teammate ku diperintah keluar padang. jadi tinggal 10 orang. 10 vs 11. 4 minit kemudian barcelona berjaya mendahului pasukan ajax dengan 1-0 hasil tandukan naqib.  asakan demi asakan. akhirnya ajax berjaya mengambil peluang atas kelekaan benteng pertahanan barcelona 8 minit sebelum berakhirnya perlawanan. sayang skali. 4 peluang depan gol tidak dapat disudahkan oleh penyerang import barcelona. T_T fuhh itu saja liputan.

Next Match : FC Barcelona vs Red Star Belgrade Monday, December 29, 2008
Read More..

12/19/08

no no ~

Khamis. Bermulalah perlawanan pertama UNITEN Cup 09 untuk Group C. iaitu group aku, Barcelona bertemu dengan Sporting Lisbon. Aku agak bersemangat untuk memulakan kempen uniten cup 09 ni. Tapi sayang. tidak sampai 20 minit perlawanan bermula. aku sudah dilanda kecederaan. T_T kedudukan masih lagi 0-0. dengan berbekalkan semangat yang masih ada. aku menyokong sahabat sahabat barca dari luar padang. Separuh masa pertama kedudukan memihak kepada Sporting Lisbon 2-0. 

Perlawanan separuh masa kedua bermula. Taktikal telah ditukar. lebih kepada corak bertahan dan counter attack. Tetapi masih tidak dapat memberikan tentangan kepada pasukan Sporting Lisbon. 3 gol berjaya dijaringkan oleh pasukan Sporting. Ini membuatkan keputusan penuh. 5-0. Mungkin mental down menyebabkan para sahabat kurang bermaya untuk mematahkan serangan serangan yang dibuat oleh Sporting Lisbon. Walaubagaimanapun perlawanan ini mungkin dapat membuatkan Barcelona lebih berhati hati untuk perlawanan seterusnya. Dan aku pula. Dilanda Groin Strain. Mungkin ia mengambil masa yang agak lama untuk pulih. Aku berdoa agar dapat bermain untuk perlawanan seterusnya sekaligus dapat menyumbang sesuatu kepada Barcelona. 

Next Match : vs Ajax (23rd December 2008)
Read More..

12/15/08

Harga minyak turun lagi :)

By : DATO' SERI ABDULLAH BIN HAJI AHMAD BADAWI
PERDANA MENTERI MALAYSIA
Venue : PEJABAT PERDANA MENTERI, PUTRAJAYA
Date : 15/12/2008
Title : KENYATAAN MEDIA MENGENAI HARGA BARU BAGI PETROL DAN DIESEL

Pejabat Perdana Menteri

KENYATAAN MEDIA

MENGENAI HARGA BARU BAGI PETROL DAN DIESEL

 

Kerajaan hari ini telah mengambil keputusan untuk mengurangkan    harga runcit petrol dan diesel sebanyak 10 sen seliter berkuatkuasa   16 Disember 2008.

Sehubungan itu, Kerajaan ingin mengumumkan penurunan harga runcit seperti berikut:

 

        Petrol RON97 akan dikurangkan daripada RM1.90 seliter kepada RM1.80 seliter;

-         Petrol RON92 akan dikurangkan daripada RM1.80 seliter kepada RM1.70 seliter; dan

-         Diesel akan dikurangkan daripada RM1.80 seliter kepada RM1.70 seliter.

 

Penurunan harga runcit petrol dan diesel sebanyak 10 sen seliter ini adalah sejajar dengan penurunan harga minyak mentah di pasaran.

Berkuatkuasa tarikh yang sama juga, harga petrol dan diesel bersubsidi bagi nelayan diturunkan sebanyak 13 sen seliter daripada RM1.43 seliter kepada RM1.30 seliter, sepertimana yang telah diumumkan sebelum ini.

 

 

DATO’ SERI ABDULLAH HAJI AHMAD BADAWI

 

Perdana  Putra

PUTRAJAYA

15 Disember 2008

Last Update on 15/12/2008 

Source : Prime Minister Office
Read More..

BPL week 17

Barclays Premier League 
week 17

Middlesbrough 1 - 1 Arsenal
 
Aston Villa 4 - 2 Bolton  

Liverpool 2 - 2 Hull City  

Man City 0 - 1 Everton   

Stoke City 0 - 0 Fulham  

Sunderland 4 - 0 West Brom  

Wigan 3 - 0 Blackburn  

Tottenham 0 - 0 Man Utd  

Portsmouth 0 - 3 Newcastle  
 
Chelsea 1 - 1 West Ham

Comment for Liverpool Match:

- what a frustrating game. Liverpool had a chance to control the ball possesion but stil lack on their finishing. Credits to Steven Gerrard for scoring both goals to let Liverpool had one point. :) And yeah.. Chelsea dopped points at home as well. This means, we are still at the top. Fuhh. Hopefully next game will be more exciting than this game. 

p/s : to Arsenal fan.  see u next week. :)

Read More..

Tagged by Che-ap


The Rules:

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair. Just take a picture.
3. Post that picture with NO editing
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag people to do this.

The Result:

tu dia. gambaq ambek baru baru ni. sbb kebusanan tadek intenet. diamek oleh ahmad mauluddin. fuhh. settle satu tag.

n now i'd like to tag cik miera, fiza and dalila
Read More..

12/13/08

Timberland Clearance Sales

Date
19th December - 21st December
10 a.m - 6.30 p.m

Discount up to 50%

Location
PANMATEX TRADING SDN BHD
NO 12, JALAN BK 1/12,
Bandar Kinrara Industrial Park
Bandar Kinrara, off 6 1/2 Miles
Jalan Puchong, 58200 Kuala Lumpur
Read More..

yeayy dan fuhh


Oh yeahh Finally. Dapat juge aku melayari laman ini. T_T setelah beberape ari bekalan internet terputus. fuhh. bosan. memandangkan baru dapat internet balek. Jadik mari mendownloadd.. hoho. Arini amat penat. Pagi Petang berjalan jalan kehulu kehilir menyettlekan hal hal diri ini. 

Ari gua tensen beb! gua janji ngan sorang mamat neh. katenye pkol 2. Gua contact2 dia tuka time plak. pkol 4.  2 jam lagi dia mintak delay. Jadi gua tunggu la. Pk bisnes pnye pasal. Tunggu pnye tunggu da nk pkol 5. gua try contact 4-5 kali dia tak dapat nk reach. so kat situ je kredit gua da kene tolak bape byk da. gua text dia tak balas. pastu pkol 5.30 cm tu. gua tanye dia kat mana. dia mintak delay lagi sejam. kapla hot dia. gua pon ada hal gua. gua da tunggu lama. dia buat hal cm tu kat gua. adoila. seb baek gua ada serempak ngan member gua. so lepak la ngan member gua. gua tunggu dalam pkol 6 cam tu. tgk dia tak ada lagi. adoii. so gua pon balek la. balek2 gua tunggu je dia contact. dia tak contact plak. gua tambah angin. nak bisnes buat cara nak bisnes. 

Gua rasa mamat yang gua nak jumpe tu dia ni terlampau rajin sangat kot. sume keje dia buat. dia bos dia kuli dia la segalanya. so kat situ je da ada time management yang tak brape nak btol sangat. so bende tu kalau tak efek kat gua. gua takesah la. tp skang efek kat gua. ni yang gua kesah. bukan sekali dua. gua rasa mamat neh nak kene amek kursus time management la. 4 jam gua membazir cm tu je. Seb baek parent gua bagi job suh kehulur kehilir. so boleh cover skit kerugian masa tu ngan bende berfaedah. adoila. gua pelik gak ngan mamat ni. bisnes da lame da. projek byk. income confirm byk. office da 2-3 kali tuka. tp pekeje dia kat opis tu dia sorang je. btol pnye nak makan sorang ni. fuhh.

Gua nasihat kan kat sesape yang baca mahupon terbaca posting gua kali ni. kalau nak bisnes tu bisnes la elok elok. time management kene jaga. kalau tak customer lari. ilang 1 customer da boleh buat ilang 10 customer. Bak kata member gua yang gua lepak tadi. "kalau lu nampak je lubang bisnes. lu masok je. tp lu kene ingat. customer kene layan baik. baik melayan baik la income. dia suka. kita pon suka" style la ayat lu along. wa caya la.  fuhh. akhir kata. It's just business nothing personal
Read More..

12/11/08

Champions League Gameweek 5

Champions League Gameweek 5


Group A
Chelsea 2 - 1 CFR Cluj
Roma 2 - 0 Bordeaux

Group B
Panathinaikos 1-0 Anorthosis
Bremen 2-1 Inter 

Group C
Basel 0 - 1 Sporting
Barcelona 2 - 3 Shakhtar

Group D
PSV 1 - 3 Liverpool
Marseille 0 - 0 Atletico

Group E
Man Utd 2 - 2 Aab
Celtic 2 - 0 Villarreal

Group F
Steaua 0 - 1 Fiorentina
Lyon 2 - 3 Bayern

Group G
Porto 2 - 0 Arsenal
Dynamo Kiev 1 - 0 Fenerbache

Group H
Juventus 0 - 0 BATE
Real Madrid 3 - 0 Zenit

Liverpool menang dengan bergaya 3-1. Line up hampir 80% dari 2nd team. Good game but still have to improve. Ngog main cantik. Keane still tak dapat sentuhan gol. Tp dia assist. So kira ok la. Nice strike from Riera. Referee plak byk slack pagi tu. fuhhh. YNWA
Read More..

Kembali seperti biasa

Urm. lame tak update blog. Biasela bz. Smalam siapkan projek yang tertunda. So projek da settle. fuhh. Jadi ari ni aku dapat balek kehidupan normal aku. hoho.  Pagi pagi da ada replacement kelas IKM. Pastu kelas SISP plak. Then spatutnye ada kelas ISA. luckily kelas cancel. So buat la aktivi bermain boling. fuhh. balek balek penat dan lapa. nasib baik member aku ada bagi rendang. hoho. rendang free. sedap2. time kaseh kawan. hoho. fuhh. makin lame makin pendek plak menaip. T_T Read More..

12/10/08

AFF Suzuki Cup 2008

Selamat kembali Malaysia. T_T menyedihkan. kalah ngan Vietnam dan Thailand. Malaysia menduduki tangga ke tiga dengan hanya 3 mata. Pertemuan dengan Vietnam yang dijangka milik Malaysia akhirnya bertukar tangan menjadi milik Vietnam dengan keputusan 2-3. Manakalah Thailand pula melengkapkan kemenangan seterusnya dengan keputusan 3-0. Thailand tidak pernah melepaskan sebarang gol dalam 2 perlawanan sebelum ini. 

Group APWDLFAPt
Singapore33001019
Indonesia3201726
Myanmar3102483
Cambodia30032120


Group BPWDLFAPt
Thailand33001109
Vietnam3201746
Malaysia3102563
Laos30030130
Read More..

12/7/08

Wild Child 2008

Wild Child (2008)


Poster


Trailer
video


Synopsis

A rebellious Malibu princess is shipped off to a strict English boarding school by her father.

Cast

Emma Roberts ... Poppy

Lexi Ainsworth ... Molly

Shelby Young ... Ruby

Johnny Pacar ... Roddy

Aidan Quinn ... Gerry

Natasha Richardson ... Mrs. Kingsley

Georgia King ... Harriet

Eleanor Turner-Moss ... Charlotte

Ruby Thomas ... Jane

Kimberley Nixon ... Kate

Juno Temple ... Drippy

Linzey Cocker ... Josie

Sophie Wu ... Kiki

Shirley Henderson ... Matron

Alex Pettyfer ... Freddie
Read More..

BPL Week 16

Barclays Premier League
Week 16



Fulham 1 - 1 Man City

Arsenal 1 - 0 Wigan

Blackburn 1 - 3 Liverpool

Bolton 0 - 2 Chelsea

Hull City 2 - 1 Middlesbrough

Newcastle 2 - 2 Stoke City

Man Utd 1 - 0 Sunderland

West Brom V Portsmouth

Everton V Aston Villa

West Ham V Tottenham


*will be update later.

Comment for Liverpool FC match :

- Line up baru. Insua, Benayoun dan Babel. semua bole tahan la. Benayoun byk chances tp stil tak leh buat finishing elok2. Luckily dia dapat gak carik gol untuk liverpool. Insua plak Impresive. Baru 19 tahun dia bole main tempat aurellio. pasni aurellio n dosenna kene keje keras lagi la nampaknye. Trip ke Ewood Park menyaksikan juge Keane lepak kat bench je. hukhuk. dapat kan balek la sentuhan anda wahai Keane. huu. Kemenangan 3-1 ni gak menyaksikan liverpool masih mengekalkan diri di tangga teratas dengan hanya beza 1 mata dengan Chelsea. huu. Congrats Liverpool. YNWA~
Read More..

AFF Suzuki Cup 2008


AFF Suzuki Cup 2008

Results
GROUP A
Singapore 5 - 0 Cambodia
Indonesia 3 - 0 Myanmar

GROUP B
Malaysia 3 - 0 Laos
Thailand 2 - 0 Vietnam

Group APWDLFAPt
Singapore1100503
Indonesia1100303
Myanmar1001030
Cambodia1001050
Group BPWDLFAPt
Malaysia1100303
Thailand1100203
Vietnam1001020
Laos1001030

Read More..