11/20/09

Soalan aku ... Orang kate


Lain orang lain perspektif. Lain orang lain ragam. Lain orang lain dalaman. Lain orang lain cap jarinye. hehe. ok. berenti mengarut. kembali serius. Pernah tak korang (ada org bace ke blog ni?) dengar orang bagi statement ini.

"Setiap orang perlukan peluang kedua untuk teruskan hidup."

Secara spontan tajuk ini dipilih oleh aku selepas aku dok pikir2 ape nak update blog aku ari ni.


So, soalan aku do you guys believe in giving second chance to someone?
Orang kate, Everybody needs a second chance kate omputih. hehe.

Tp soalan aku, macam mane kalau peluang kedua tu tak digunekan dengan sebaiknye?
Orang kate lagi. Bagi la orang tu sekali lagi peluang.

Soalan aku lagi, kenape takde perumpamaan Everybody needs a third chance?.
Orang kate, Sebab kalau letak tiga, nanti masa 2nd chance to dorang main2 lagi. Nanti dorang tak belajar dari kesilapan. So dorang buat la 2nd chance je, sbb dengan harapan orang tu berubah.

Soalan aku lagi, Kenape manusia tanak belajar dari kesilapan?
Orang kate, Mungkin manusia tak rasa sakit dari kesilapan yang lepas. Mereka akan serik kalau mereka sendiri alami kejadian itu.

Soalan aku lagi, Kenape kene tunggu sampai sakit?
Orang kate, Sakit tu akan ajar manusia supaya berhati2.

Soalan aku lagi, Tapi, kenape manusia tak berhati2?
Orang kate, Tak semua manusia tak berhati2, dont judge books by its cover.

Soalan aku lagi, Kenape tak bole judge cover? bukan ke cover tu antara salah satu sebab orang beli buku?
Orang kate, Kalau beli buku jgn tgk cover je. Tgk content dia sekali. Hitunglah orang dari dalaman serta luaran.

Soalan aku lagi, Macam mane nak tau content dia tu bagus ke tak?
Orang kate, Tak kenal make tak cinta. So kenal2 la dlu ngan buku tu. Belek2 dlu. Baru kite tau ape isi kandungan dia.

Soalan aku lagi, Macam mane plak kalau content buku tu tak bagus?
Orang kate, Rujuklah dengan mane2 orang yang dah tau tentang buku tu. Itulah gunenye pendapat orang sekeliling.

Soalan aku lagi, Macam mane plak kalau pakar tu tak sependapat ngan kite?
Orang kate, Tengok la majoriti cakap cm ne. Bagus ke tak buku tu. Tak salah kalau mencube.

Soalan aku lagi, Kenape kite cite pasal buku?
Orang kate, Membacakan amalan mulia.

Soalan aku lagi, Kalau salah pilih buku dan kite salah paham tentang buku tu sesat la kite kan?
Orang kate, Kite berdoa je la. hehe.

Okayh. Kesimpulan pengalaman sumber terbaik untuk jadikan rujukan, pengalaman bukan nya garis panduan untuk menilai seseorang. Manusia ada yang berubah dan ada yang tak berubah. Terpulang pada individu itu sendiri untuk menilai dan menganalisa (macam ayat matematik la plak). The end. Abis da karutan karutan. Jadik aku menutup tirai dengan. Pikirlah dulu sebelum buang (tiru ayat kitar semula). Same same kite renungkan. :)


p/s: lepas je aku abis mengarang blog ni. tibe2 aku dapat berita baik, yeayyy. hepi mode. :)

Read More..

7/8/09

Kuda ku lari gagah dan kacak



It's been a long time tak update blog ni. Sebab ape blog ni tak update? haaa. itu kite tak tahu. Okayh. Since aku dah lame tak update, byk bende aku nak taip. Tp bile aku bukak je blog ni baru start nak compose. Ilang plak bende2 aku nak taip. Adoi!.


Baik. First kawan2 aku suh update blog ni. Dorang tatau ape aku buat skang. Dorang tatau aku di mane dan ke mane aku menghilang. Okayh. Dengar sini rakan2 sekalian. Aku baru je balik dari majlis Maikel Jeksen. Tp sebelum gi Majlis Maikel Jeksen tu aku bz ngan hal2 peribadi. Ok. Berhenti mengarut setakat ni.

Sekarang ni serious plak. Hari ni aku gi amek kete aku kat batu 3 shah alam. Kenape aku gi amek kete? haaa. aku pon tak bitau. Ok. Kerete aku kene masok bengkel. Ada la skit nak touch up kulat2 serta spora2 di kereta aku tu. ok. 9 hari tanpa kereta. agak sakit. tp tak brape sakit sbb ada sahabat2 yang sudi membantu disamping meminjam kereta mak aku.

hoho. ok. berbalek kepada cite aku amek kerete tadi. Kete sume da ok da. Cume central lock tadi problem. Aku da sampai giant shah alam baru prasan. so lepas balek dari giant tu aku gi la bengkel tu balek. 10 minit perjalanan. sampai la aku kat bengkel tu balek. then cite la problem kat tokei tu. dia suh gi minum2 teh dlu. then aku pon gi la lepak minum2 dlu. aku nampak la sorang pak cik ni. dok mundar mandir kat situ. pastu aku cube jadik peramah la. tanye pak cik tu. Ape cite pak cik? pak cik tu cakap. Tak de cite. Ngah tunggu member main kuda kat blakang. Omg! kuda ku lari gagah berani. aku lepak la sembang2 pnye sembang. igtkan member dia tu orang cine ke ape. tgk2 tua kerepot da. melayu plak tu. haha. siap cau bagi salam lagi. adoii. tu la perkara aku cube ketengahkan sebenarnye. intro je panjang. waokwoakwa. jadik bagi pakcik2 yang sedang berkuda kudaan. cube la abiskan masa ngan bende lain. wat malu orang melayu je. haha

p/s : 2 ari lepas baru tgk cite GADOH. mmg best. haaha






Read More..

5/10/09

Award from Mira



I got this award from Cik Mira. Tatau kenape tetibe aku dapat award.




The Rules and regulation


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.


2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.

Name beliau Amirah Anuar
Tempat menetap di Seremban
Beliau mempunyai seramai empat orang adik beradik
Beliau kini belajar di Uitm Shah Alam
Beliau mengambil kos bisnes retail


3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Orang Lain

Name saya Aizat Sadiq
Saya lahir pada 19 Oktober 1987
Saya ada dua adik beradik
Saya suka main bola
Hari hari saya main bola
Saya suka liverpool fc sebab liverpool fc cool. ahahaha
Saya suka berkawan dengan semua orang tak kira bangsa dan agama
Hobi saya semasa kecil ialah mengumpul setem (tiru hobi kawan kawan yang lain mase kecik)
Saya baru tamat pengajian di Uniten.
Saya sedang mencari kerja. sekian.


4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

Fiza - Dia ni member yang lame da tadengar cite.
Amir - Seorang yang sensetip dan sentiasa bz.
Miza - Da lama tak kene tag. so kene amek award ni.
Kiki - Dia ni rakan seuniversiti aku.
Shida - Ini pula gf kepada Kiki
Umai - Junior aku masa skola dlu.
Gie - Gf bekas housemate aku iaitu kross. Dia ni slalu updet blog.
Che-ap - Antara sifu aku yang aku blaja coding2 masa kat U.
Ecah - Ecah senget. waookaowka
Dayah - ini pule penganggur yang suke akan photography.


Read More..

Happy Mother's Day




HAPPY MOTHER`S DAY to all the mothers in the world. Every mother my mom is the best mom in the world. Haha.


"M" is for the million things she gave me,

"O" means only that she's growing old,

"T" is for the tears she shed to save me,

"H" is for her heart of purest gold;

"E" is for her eyes, with love-light shining,

"R" means right, and right she'll always be,

I'd like to dedicate this song to my mother and to all mothers in the world.


A song for mama





Read More..

5/5/09

Goalkeepers Wife and Girlfriend



Tibe tibe aku terasa nak menggoogle bende ni plak. hahaha. Bukan setakat David Beckham je boleh dapat bini lawa. Pemain pemain bola sepak lain especially goalkeeper pon tak terlepas gak peluang untuk dapat bini or gf yang cun dan famous. haha. Mari kita tengok siapakah dikalangan bini bini or awek awek goalkeeper ni yang cun. haha!

mariii......


Francesco Toldo & Manuela Toldo


Carlo Cudicini & Alessia Marcuzzi


Fabian Barthez & Linda Evangelista


Peter Cech & Martina Cech


Iker Casillas & Eva Gonzalez


Gianluigi Buffon & Alena Seredova


Jose Manuel Reina & Yolanda Ruiz


Oliver Kahn & Verena Kerth


hehe sape pnye bini or gf paling cun? i'll go for Iker Casillas. :)
Read More..

5/4/09

Try by Amri


Sedang aku melayari laman web streaming video iaitu You Tube. Tiba tiba aku terjumpe clips ni. Aku rasa menarik. Jadi aku nak share dengan semua orang kat sini. Amri merupakan seorang pelajar di luar negara. Beliau ni kreatif. Siap buat video clip lagi utk lagu Try ni. Lagu try adalah dari lagu Faizal Tahir - Coba. 




Amri - Try
(English Version of Faizal Tahir’s Cuba)
Translation of lyrics by geeaquarius

Listen to my words
Just give it a try
Never say a word when I’m trying to pour out all inside me
Have you ever been here
When I need you most to say out things wholeheartedly

And…when you begin to say
I’ll lend you both my ears
So you can feel the peace inside

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am in your eyes

Try to take a look
Don’t you fear to try
Look here right into my eyes
All at once, I can be hypnotised
Have you ever been here
When I need you most, to pour out all the pain that I’ve kept for so long

When you need me by your side
I’d never cease to wait
So you can feel the ease of mind

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am…

Please..forgive me for I’ve never thought before
To write anything that I feel inside
It is my fault
And I won’t be asking you any more
To listen to my words
To look into my eyes….. once again…oh, oh

Who am I…just tell me in your eyes, ooh who am I
I could only be like one of them, those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am…

..those whom you can just fool around
In the end, when nobody else is by your side
You’ll be coming back to me again
That is who I am in your eyes

credits:  http://pagihari.solarstreak.com
Read More..

5/3/09

Tahukah Anda Version 3



Hari ni tak tau nak update ape. Jadi aku rase aku update je la bende ni dlu.


1. .. apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. .. bahawa air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. .. bahawa sebuah kereta yang dipandu selaju 180 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 30 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.

4. .. bahawa dalam bahasa Inggeris dan Italy,jurugambar dikenali sebagai paparazi. Perkataan itudipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellinipada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. .. bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. .. magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. .. bahawa cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. .. bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. .. bahawa burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca koleksi terbaik ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku. wokakakakawoawa.. Sentuh la telinga korang dgn siku sampai ia kena…….Tak normal la korang maknanya

Read More..

4/25/09

Tagged by Dalila

Rules:

It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.
Use the first letter of your name to answer each of the following questions.
They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers.
You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.



What is your name: Aizat
A four Letter Word: Acid
A boy's Name: Ali
A girl's Name: Aminah
An occupation: Accountant
A color: Aqua
Something you'll wear:Accessory
A food: Asian Twist Chicken Wings
Something found in the bathroom: A toothbrush. ahaha
A place: Australia
A reason for being late: Assignment
Something you'd shout: Adoii!!
A movie title: American Pie
Something you drink: Air laici
A musical group: American Hi Fi
An animal: Ant
A street name: Avenue St
A type of car: Aston Martin
The title of a song: American Boy
who's next??? : Aku tak kesah

Read More..

Tagged by Dalila

Rules
1. Go to your photo folder in your computer

2. Go to the 9th folder of photos

3. Go to the 9th picture in that folder

4. Put the picture on your blog and description of it.

5. Invite six friends to join the challenge.

6. Link them in your blog and let them know they have been challenged..





Result:

Disebabkan laptop baru format. dan tak banyak gamba. special kes kepada aku. tuka forlder no 3. Folder no 3 = Others. Gamba ngarut2 fuhhh. ini adalah gamba jam dan notes masa kelas Information System Audit. huhu


6 orang bertuah :

=Miera
=Amir
=Endah
=Umai
=Che ap
=Fiza
Read More..

Tagged by Orange

WHOEVER GETS TAGGED HAS TO WRITE 10 THINGS ABOUT THE PERSON WHO TAGGED HIM/HER.

1) Ramizah Binti Ramli.

2) Menetap di melaka.


3) Dia alergik pada bende berbulu.

4) Dia bijak gak.

5) Kenal kat irc.

6) Trademark beliau ialah "hukhuk"

7) Suke membahan orang.

8) Suke tgk series. Tak layan series melayu. katenye la. hoho

9) Suke makan tapi tabesar besar. ahaha

10) Daya ingatan dia kuat ( tiru orang) wahahaha

da abis da. kali ini gue nak tag sesapa saje yang ada dalam bloglist gue. haha
Read More..

1/31/09

Malaysia Boleh!


Tahun lepas saintis Russia korek tanah sedalam 100 meter, diorang terjumpa la kesan wayar copper yg berusia 1000 tahun... and membuat kesimpulan bahawa nenek moyang mereka ade telephone network... 

Then, saintis Amerika tak puas ati, diorang pun korek gak, sedalam 200 meter... diorg lak terjumpe talian fiber optic lama yg dipercayai berusia 2000 tahun... lalu membuat kesimpulan, org US 1000 tahun lagi advance dari org Russia dalam komunikasi telefon yg lagi canggih dari diorg... 

Saintis Malaysia plak try try gak, diorg korek sedalam 500 meter... pastu diorg report la, diorg tak jumpe ape2... ..so diorang buat kesimpulan; 5000tahun dahulu nenek moyang org melayu sudah tahu menggunakan teknologi wireless! hehehe... bangga..bangga Malaysia BOLEH!! hahaha
Read More..

1/29/09

Tahun 3000



Tahun demi tahun banyak kemajuan dalam bidang elektronik dan lain lain dapat kita lihat. Sebagai contoh sebelum dari zaman piring hitam kepada zaman mp3 player. Dapatkah anda bayangkan jika kita membawa piring hitam kehulu kehilir untuk mendengar lagu? hukhuk. Jadi apa yang aku nak kongsi ini bukanlah pasal mp3 player. Tapi aku nak kongsi pasal kemungkinan kemungkinan bende yang akan tercipta pada tahun 3000. marilah kita tgk sama sama.


Antara bende bende yang mungkin belaku. hoho.































p/s: semua ini sekadar melawak saje. jgn siyes siyes sgt plak. hukhuk.
Read More..

1/28/09

Ujian Mata







Bolehkah anda baca tulisan di atas ini?
Jika tidak sila ikut arahan berikut

1. Tutup 90% mata anda dan lihat gambar tu semula
2. Bagi yang memakai kaca mata, sila buka kaca mata anda. mesti nampak.

Selamat mencuba.

Read More..

1/27/09

Family Day @ Bukit Tinggi




yeahh. exam mid sem da abis. so enjoy buat seketika je. ari sabtu sampai la ari isnin. family belah ayah aku ada buat family day. orang putih kata hari keluarga. jadi sepanjang 3 hari tu ada la beberapa aktiviti kekeluargaan yang dilakukan. Aktiviti hari keluarga berlangsung di Bukit Tinggi, Pahang. Sejuk? urm. genting sejuk lagi kot. view kat sana cantik la gak.


Oh ya telupa pula nak bagitahu. Aku menetap di Berjaya Hills Colmar Tropicale. It's kind a French resort la. Ada la terasa macam kat french buat seketika. Nak tau sebab apa? ... Sebab ada tanglung gantung sini sana. Chinese New Year la katakan. So terasa mix ngan Shanghai sikit sikit. huhu.

Kat Colmar Tropicale ni tempat dia kecik sangat. tak ada apa bende pon sangat. Just ada la tempat nak lepak lepak amik angin je. huhu. kat situ aku ngadap arcade, gym, spa, ngan swiming pool je. huhu.

Di sana juge aku sempat la melawat ngan kaum keluarga ku yang lain ke Taman Jepon. aku tak igt nama saintifik dia. tp aku panggil taman jepon je. sbb kat situ suasana jepon. hoho. arigato~



kolam renang dari view bilik aku



pokok ni slalu aku tgk kat mane mane je. tp pokok ni la ada kat taman botani jepon



sebahagian sepupu sepapat ku. ada lagi yang tak de kat situ



abes - the end - tamat



Read More..

Happy Chinese New Year



Oh yea. Dah lama tak update blog ni. Biasa la dah start dengan zaman ke"busy"an. Jadi untuk intro update blog ini masih tidak terlambat lagi untuk saya mengucapkan Happy Chinese New Year. Semoga tahun ini dapat menceriakan lagi hidup anda. :)


Tahun Baru Cina ini juga ada banyak aktiviti yang dilakukan oleh bangsa yang menyambutnya. Antaranya:

1. Bagi angpau warna merah. - Untuk orang yang suda berkahwin

2. Tukar-tukar hadiah - Selalunya tukar dikalangan family la.

4. Bunga api dan mercun - ini bende best sbb mercun dia prap tata prap prap. tak henti henti.

5. Shou Sui - Lepak lepak ngan family petang new year. tujuan dia nak merapatkan keluarga.

tu je la kot. Sekali lagi. Gong Xi Fa Chai~


Read More..

1/17/09

adoii

lappy gilak~

sekian~

T__T Read More..

1/9/09

update skit

oh yeahh. overlimit la plak template lama tu. so kene tuka template baru. ngah bes bes tuka. nk add gadget plak taleh. damn sungguh. haihh. nk carik template lain. tenet plak slow. fuhhh. dugaan.

T_T Read More..

1/8/09

Format pc

urm. dah lame aku tak update aktiviti harian aku. hmm. nk update apa eh?. aku pon tatau. lately bz skit. da start nk ada kuiz, midterm test, assignment, projek. hoh. projek? oh yeah. aku baru memulakan step yang pertama. yang mana bagi aku itu satu perkembangan yang agak baik. aku berjaya format lap top aku dengan girangnye.
seperti biasa. time time aku nak bz ngan keje keje baik ni la problem slalu datang satu demi satu. maybe tu lumrah kot. Mungkin tuhan nak uji aku. adoii. oh yea. aku telupe nak update pasal uniten cup ari tu. Team aku layak pegi quarter final. hoho. alhamdulillah. good luck barcelona.
pendek je entri kali ni. fuhh. tade mood da nk taip. stadi stadi.
Read More..

1/5/09

World's Most Profitable Companies



World's Most Profitable Companies

Rank Company Profit($Bil)
1 ExxonMobil (United States) 40.61
2 Royal Dutch Shell  (Netherlands) 31.33
3 Gazprom  (Russia) 23.30
4 General Electric (United States) 22.21
5 BP  (United Kingdom) 20.60
6 Total  (France) 19.24
7 HSBC Holdings  (United Kingdom) 19.13
8 Chevron  (United States) 18.69
9 PetroChina  (China) 18.21
10 Microsoft  (United States) 16.96

>


Almost semua top ranking ni adalah company dalam industri petroleum. fuhh. kacak gile. nasib baik ada 2-3 company industri lain masok dalam ranking ni gak. General Electric, HSBC, dan Microsoft. Jadik kesimpulannya. jual minyak untung banyak. hukhuk. Sources: Forbes.com




Read More..

1/4/09

Maut (2009)



Tajuk : MAUT ( Sebelum ini dikenali sebagai MALAIKAT MAUT)
Genre : Suspense Drama
Tarikh Tayangan : 15 Januari 2009
Pegarah : Bade Hj. Azmi
Penerbit : Tayangan Unggul Sdn Bhd

Pelakon:   
Cerita Satu
Liyana Jasmay, Raja Farah, Danny X-Factor, Reza ERA, Zack Taipan

Cerita  Dua
Sabrina Hassan, Mohamad Bathich, Diana Danielle, Noniswara, Fauziah Ghoush

Cerita Tiga
Que Haidar, Awal Ashaari, Nana ERA, Syarizad, Eja, Hasnul Rahmat, Fauziah Nawi, Riduan Hashim, Rabecca Ahmad

Trailler

video

Sinopsis Filem MAUT

Dalam kehidupan manusia, terdapat sepohon pokok. Setiap kali daunnya jatuh, satu nyawa manusia akan diambil. Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan menjalankan tugasnya mengambil nyawa manusia, yang namanya tertera pada daun tersebut.

Cerita 1: Ketenangan Abadi. Lina, seorang pelajar, dalam perjalanan pulang dari universiti. Di dalam bas, selain Lina, terdapat seorang lagi gadis, Fadilah. Setelah pulang ke rumah, Lina rasa serba tak kena, dia rasa seram sejuk. Tiba-tiba pintu rumah Lina diketuk orang. Seorang gadis (Fadilah) dalam keadaan basah kuyup meminta bantuan untuk menumpang teduh di rumah Lina. Oleh kerana malam semakin larut, hujan lebat dan Fadilah telah diragut, Lina dengan simpatinya mengizinkan Fadilah bermalam di rumahnya. Keesokan hari, Lina dapati Fadilah telah tiada. Tiada seorangpun percaya dengan cerita Lina tentang Fadilah. Keesokannya, di televisyen, berita kehilangan Fadilah ke udara. Lina ingin tahu apa yang sebenarnya berlaku kepada Fadilah. Fadilah sebenarnya telah dirogol dan dibunuh. Rohnya tidak tenteram.

Cerita 2: Sinar Harapan. Farah, pramugari yang mengamalkan cara hidup bebas. Farah berkahwin dengan Duke, jejaka Inggeris yang dikenalinya sekian lama. Setelah Farah pulang daripada penerbangannya, mereka mengadakan parti meraikan perkahwinan mereka. Namun ketika di parti tersebut, Farah rasa cemburu apabila Duke kelihatan intim dengan perempuan lain. Mereka bergaduh dan Farah keluar meninggalkan Duke. Apabila tersedar, Farah telah ada di hospital, dengan seorang perempuan tidak dikenali menemaninya. Farah menceritakan kepada perempuan itu tentang siksaan yang dialaminya sepanjang koma beliau. Farah begitu menyesal atas kelakuannya selama ini. Dia telah melalui pembalasannya sepanjang berada dalam koma itu. Farah mahu bertaubat.

Cerita 3: Azab Balasan. JJ, seorang lelaki muda yang telah lupa asal usul dan pegangan agamanya. Tattoo menghiasi badannya, muzik black metal memenuhi halwa telinganya. Teguran ibu dan kakaknya diambil ringan. Satu malam, selepas pulang daripada menghadiri konsert black metal, JJ dan kawan-kawan yang di bawah pengaruh dadah telah terlibat dalam kemalangan. Proses kematiannya kelihatan sangat menyakitkan dan mengelirukan. JJ juga tidak mampu mengucapkan kalimah dua syahadah. Ketika menguruskan jenazah JJ, dugaan lain pula yang dialami keluarganya, seolah-olah rohnya tidak pernah tenteram.

Sources : Budiey.com

Read More..

Piala Sumbangsih 2009



Piala Sumbangsih

Kedah 1 - 4 Selangor

SELANGOR berjaya mencipta kejutan terbesar di Stadium Darul Aman, Alor Star malam tadi apabila dengan mudah menewaskan Kedah 4-1 pada perlawanan sulung Liga Super 2009.

Dengan kemenangan bergaya itu, Selangor berjaya menjulang Piala Sultan Ahmad Shah buat kali ketujuh selepas memenanginya pada musim 1985, 1987, 1990, 1996, 1997 dan 2002.

Ia juga merupakan Piala Sumbangsih pertama yang berjaya dijulang jurulatih Selangor, K. Devan sepanjang kariernya sebagai jurulatih beberapa pasukan di negara ini dan juga merupakan piala pertama berjaya dimenangi pengurus Selangor, Zakaria Ab. Rahim.

Ketua pasukan Selangor, Amri Yahyah memulakan pesta gol apabila mencipta jaringan pertama menerusi sepakan percuma leret yang berjaya melepasi benteng serta gagal diselamatkan penjaga gol Kedah, Helmi Eliza Elias seawal minit ke-3.

Pada minit ke-32, Selangor terus melebarkan penguasaan mereka apabila sepakan kaki kiri pemain berusia 19 tahun, Zameer Zainun dari jarak jauh sekadar termampu ditampan masuk ke gawang sendiri oleh Helmi Eliza untuk gol kedua Selangor.

Tiga minit kemudian, Kedah semakin tertekan apabila sepakan percuma R. Surendren dari sebelah kiri berjaya ditanduk masuk oleh Amri tatkala Helmi sekadar menumbuk angin untuk Selangor mendahului selesa 3-0.

Jurulatih Kedah, Azraai Khor Abdullah nyata berang dengan aksi goyah Helmi Eliza lalu mengeluarkan penjaga gol kebangsaan itu dan memasukkan penjaga gol simpanan, Mohd. Al-Hafiz Hamzah sejurus selepas gol ketiga Selangor itu.

Kedudukan separuh masa pertama, Selangor 3-0 Kedah.

Babak kedua bermula, Kedah memilih untuk menghabiskan kuota pertukaran pemain mereka dengan mengeluarkan penyerang Azrul Ahmad dan Nazmi Baharom bagi memasukkan Farizal Rozali dan Faizal Abu Bakar.

Namun, percaturan Azraai memasukkan Farizal menggantikan Azrul tidak mendatangkan hasil sebaliknya Farizal pula telah dilayangkan kad merah pada minit ke-53 selepas bekas penyerang Pulau Pinang itu bertindak menyepak muka penjaga gol Selangor, Hamsani Ahmad.

Menentang pasukan yang hanya dibarisi 10 pemain memudahkan tugas Selangor untuk menguasai permainan selepas itu.

Hanya empat minit selepas Farizal diarah keluar, Safee Sali pula melakukan rembatan kencang kaki kanan dari luar kotak penalti menggegarkan tiang gol Kedah dan bola terus menerjah jaring tanpa sempat diselamatkan Al-Hafiz untuk gol keempat Selangor.

Mendahului selesa 4-0, Selangor mula mengendurkan asakan dan akibatnya Kedah berjaya juga mendapatkan gol saguhati menerusi jaringan Khyril Muhymeen pada minit ke-89.

Selepas perlawanan berakhir, Amri telah diumumkan sebagai pemain terbaik perlawanan. Yeah. Hidup Selangor. hoho

Read More..

FA Cup 3rd Round



FA CUP 3rd Round

Tottenham Hotspur 3 - 1 Wigan Athletic
Hartlepool United 2 - 0 Stoke City
Portsmouth 0 - 0 Bristol City
Sheffield Wednesday 1 - 2 Fulham
West Ham United 3 - 0 Barnsley
Middlesbrough 2 - 1 Barrow
Hull City 0 - 0 Newcastle United
Chelsea 1 - 1 Southend United
Manchester City 0 - 3 Nottingham Forest
Cardiff City 2 - 0 Reading
Charlton Athletic 1 - 1 Norwich City
Torquay United 1 - 0 Blackpool
Forest Green Rovers 3 - 4 Derby County
Queens Park Rangers 0 - 0 Burnley
Leicester City 0 - 0 Crystal Palace
Arsenal 3 - 1 Plymouth Argyle
Macclesfield Town 0 - 1 Everton
Watford 1 - 0 Scunthorpe United
Sunderland 2 - 1 Bolton Wanderers
Coventry City 2 - 0 Kidderminster Harriers
Millwall 2 - 2 Crewe Alexandra
West Bromwich Albion 1 - 1 Peterborough United
Kettering Town 2 - 1 Eastwood Town
Ipswich Town 3 - 0 Chesterfield
Preston North End 0 - 2 Liverpool
1/4 13:30 UK Gillingham VS Aston Villa
1/4 16:00 UK Southampton VS Manchester United
1/5 20:00 UK Blyth Spartans VS Blackburn Rovers

Comment For Liverpool Match : Seperti diduga di atas kertas, 2-0 Liverpool berjaya menundukkan Preston. Namun, separuh masa kedua kelihatan goyah di barisan tengah apabila bertubi-tubi Reds diserang. Terima kasih juga buat pengadil perlawanan yang membatalkan jarigan Preston setelah Jamie Carragher membuat aduan dia disekat dengan memegang kakinya untuk bertahan. Namun, apa yang penting kembalinya El-Nino tak menghampakan sekalian peminatnya di seluruh dunia. Steven Gerrard yang bermain 90 minit perlawanan sebenarnya menghadiahkan gol di minit akhir buat El-Nino ketika pertahanan Preston leka menyerang. Gol pertama diledak pemain sayap Sepanyol, Riera. Liverpool yang mendominasi separuh masa pertama, akhirnya goyah sedikit setelah Alonso dibawa keluar. Xabi kelihatan cedera pada betis atau pergelangan kakinya. Mungkin, satu impak untuk Liverpool bermain baik di tengah.

Kapten, Steven Gerrard akhirnya beraksi 90 minit sekaligus menutup spekulasi beliau digantung dari bermain di Liverpool. Debutnya hari ini sangat baik dalam membuat serangan. Beberapa rembatan derasnya banyak diselamatkan penjaga gol Preston. Barisan pertahanan juga begitu mantap. Cavelieri mungkin sedikit merisaukan Reina berikutan aksi cemerlangnya. Begitu juga, Insua yang membuatkan Dossena mungkin balik ke Itali semula.

El-Keano hari ini tidak seperti biasa. 3 gol dalam 2 perlawanan terakhirnya berakhir di sini. Dia gagal meneruskan deretan golnya dalam 3 perlawanan berturut-turut. Banyak juga peluang yang dihidang kepadanya di separuh masa pertama, namun seperti biasa dia gagal memberikan gol.

Keputusan 2-0 pasti meningkatkan semangat pemain untuk beraksi lebih cemerlang untuk separuh musim kedua pada tahhun baru ini. Mungkin tiada siapa perlu Rafa beli untuk januari ini. Namun, Rafa kini mempunyai skuad terbaiknya untuk menjuarai Premier League dan Piala FA.

Read More..

1/3/09

Tagged by Meggae and Orange

1. Butirkan 8 perkara mengenai kamu?

1. Nama saya Aizat
2. Orang panggil Aizat
3. Kadang kadang dorang panggil Ijat.
4. Kadang kadang juge dorang panggil Slay
5. umo nk masok 22 taun.
6. Single
7. Masih belajar
8. Suke sports

2. Namakan 8 tempat pernah kamu diami?

Seberang Jaya
Klang
Taman Seri Muda
Saga Hill Park
Bangi

3. Siapakah 8 orang yg ingin anda ditemui ?

Family
Future Wife
Steven Gerrard

4. Namakan 8 akaun bank yg pernah dibuka oleh kamu?

Maybank
Bank Rakyat
CIMB
Tabung Haji

5. 8 kelab bolasepak terkemuka dunia pilihan kamu?

Liverpool
Valencia
Juventus
Lyon
Boca Juniors
Hull City
Blackburn
Barcelona

6. 8 perkara yg tidak bisa kamu lakukan?

membunuh
merompak
merogol
melukakan hati org disayangi
buno diri
mabuk
dan lain lain 

7. Sebutkan 8 perkara akan dilakukan pada si hawa/adam ?

later2 la

8. Apakah 8 perkara yg dilakukan semasa anda masih kanak-kanak?

main
main
main
main
main
main
main
dan main

9. 8 perkara dilakukan semasa study di IPT

blaja
buat asaimen
makan
tido
huhahuha
lepak lepak
dan lain lain

10. 8 perkara dilakukan semasa menganggur :-

urm. masa lepas spm?
tido
makan
tido
makan
amek lesen
amek kursus

11. 8 perkara semasa di kota singapura

tido
makan
pusing pusing kat airport je. hukhuk

12. 8 perkara kerje depan pc:

dgr lagu.
main game.
surf net.
berblog.
berchating.
buat assignment.
mendonload.
mencarik apa yang perlu.

13. makanan kegemaran?

nasik lemak
nasik goreng biasa telur mata
nasik goreng ayam
nasik briyani
ayam goreng
sambal tumis ikan bilis
daging masak kicap
kentang goreng

14. minuman pilihan?

teh o ais
coke
pepsi
air kosong
gatorade
milo
nescafe
air mineral

15. siapa cintamu sekarang ini?

Family

17. Sebutkan 8 orang member rapat kamu di IPT?

kiki
amat
dalila n the gang
bob
don
jenal
endah
orange
dan lain lain

18. 8 orang guru yg paling kamu suke?

masa skola rendah (cikgu math, bm)
masa skola menengah (cikgu kelas, sejarah, math)

19. Butirkan 8 perkara hobi dan minat kamu?

makan
tido
minum
ngadap pc
tgk muvi
main bola
sembang sembang
dan lain lain

20. Apakah 8 perkara yg ingin dilakukan ?

wow. byk nk listkan. tp segan. hukhuk.

21. Siapa yg mahu dijadikan tagged seterusnya?

Mira
Che ap
Endah
Fiza
Dalila
kiki
amat

Read More..

1/1/09

Happy New Year



Happy new year to all. Semoga tahun ini dapat tercapai semua azam yang telah diazamkan. hoho. Tahun 2008 dah meninggalkan kita. Bagi aku, tahun 2008 banyak mengajar aku erti hidup dan byk kesilapan yang harus diperbaiki. Harap harap taun ni dapat aku elakkan dari berulang kesilapan yang lama. 

Oh ye. Hari ini ada rematch UNITEN cup antara Ajax dengan Barcelona. Aku harap Barcelona dapat buat yang terbaik sekali gus mendapat tempat ke 3. Ini penting untuk penentuan perjalanan Barcelona dalam UNITEN cup 09 ini. Di harap tuah Tahun Baru akan menyebelahi Barcelona. Good Luck kawan kawan.

Hari ini juge aku rasa injury aku dah pulih sedikit. Betul cakap doktor. Kene byk stretching baru otot tu akan kuat balik. Lutut aku yang sebelum ni sangat sensetif dan mudah rasa sakit semasa berjalan, kini sudah tiada lagi rasa sengal sengal dan sakit. Alhamdulillah. Harap harap dapat la recover dalam tempoh terdekat ni. :)

Urm. apa lagi eh. itu je la kot. Sekian. :)
Read More..